Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:0Liberec v přesilovkách přetlačil Boleslav a udržel se v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Nedvěd 1 : 0
56. Filippi 2 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v přímém souboji o účast v příštím ročníku nejvyšší soutěže Mladou Boleslav 2:0 a udrželi se mezi elitou. Bílí Tygři rozhodli duel závěrečného 12. kola baráže až ve třetí třetině v přesilových hrách. Skóre otevřel při hře pět na tři kapitán Petr Nedvěd, druhý gól přidal v klasické výhodě Tomáš Filippi.

Článek

Domácím usnadnila vstup do utkání rychlá přesilovka, již po 14 sekundách byl vyloučen mladoboleslavský Demel. Tygři ale gól dát nedokázali, i když blízko k otevření skóre byl Kudrna. Ve 3. minutě měl gól na hokejce Štich, jeho střela však do soupeřovy odkryté branky neprošla.

Výrazně více práce než Schwarz měl Valent, překonat jej však nedokázali Dušek, Vantuch, Bulíř ani po samostatné akci Urban. Hosté se výrazněji připomněli až v přesilové hře, Vrbatovy střely však za brankovou čáru neprošly.

Oba týmy s přibývajícím časem hrozily zejména v početních výhodách. V koncovce se jim ale nedařilo, což potvrdili domácí kapitán Nedvěd i hostující Pabiška. V závěru druhé třetiny si Tygři vypracovali velký závar před brankou soupeře, puk za čáru ale nikdo z elitní formace neprotlačil.

Rozhodly přesilovky v závěru

Dramatická bitva tak pokračovala i ve třetí části. Oba celky věděly, že k účasti v příští sezóně extraligy potřebují jakkoli vyhrát, a nechtěly udělat chybu, kterou by soupeři nabídly vedení. Velkou příležitost rozhodnout měl v 50. minutě v přesilovce Filippi, Valent ale vleže jeho střelu zastavil betonem a ustál i následující tlak.

S blížícím se koncem normální hrací doby rostly i emoce. Domácí k výhře přiblížil verdikt rozhodčích, kteří v 53. minutě poslali do kabin s pětiminutovým trestem Nouzu. Jeho střet s Bulíkem sice původně nezaznamenali, ale po následné poradě jej vyloučili za napadení. Následně navíc putoval na trestnou lavici za zdržování hry Pabiška a Nedvěd v přesilovce pět na tři otevřel skóre.

V pokračující klasické výhodě se trefil i Filippi a o výhře domácích bylo rozhodnuto. Hosté se snažili duel zdramatizovat v power play, ale nepodařilo se jim to. Nadále tak budou hrát v první lize.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 54. P. Nedvěd (Čakajík), 56. Filippi (Dušek, Duda). Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 5:8, navíc Nouza (M. Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Schwarz - Čakajík, Štich, Jánošík, Výtisk, Derner, Šimek - Duda, Nedvěd, Víšek - Bulíř, Filippi, Kudrna - Dušek, T. Urban, Kica - T. Pospíšil, Bulík, Vantuch - D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Mladá Boleslav: Valent - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Nouza, D. Výborný, L. Pabiška - Kafka, D. Vrbata, Pitule - Ondřej, Rys, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Slabý.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: