Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 1:2Spartě se hroutí další sezóna, ztrácí titul a navrch vypadla z poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Jarošík 1 : 0
59. Bořil 1 : 1
69. Chramosta 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Ještě před měsícem byli báječně rozjetí, ale teď během pěti dnů klesly jejich akcie na všech frontách. Fotbalisté Sparty po sobotní ligové porážce v Liberci navrch vypadli z Poháru České pošty. Po remíze 1:1 v Mladé Boleslavi prohráli v odvetě semifinále 1:2, takže loňskou účast ve finále neobhájí. Do Chomutova se naopak těší Středočeši, kteří tak jsou stále ve hře o postup do pohárové Evropy. Ve finále se utkají s Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Jarošík ze Sparty po utkání semifinále Poháru České pošty mezi AC Sparta Praha a FK Mladá Boleslav.

Článek

Než odveta pořádně začala, Sparta už vedla. Hned ve 2. minutě kopali domácí roh, Magera hrubě podcenil souboj s Jarošíkem a letenský stoper překvapivou střelou otevřel skóre. Magera pak byl navíc ošetřován a hned na začátku zápasu ho musel vystřídat Chramosta. Mladý útočník se brzy mohl stát žolíkem, ale slibnou šanci promarnil. Poklidný průběh první půle pak až ve 26. minutě narušil Kweuke, který hlavou donutil brankáře Millera k efektnímu zákroku. Hosté mohli do přestávky vyrovnat, ale exsparťan Kúdela se hlavou po přímém kopu neprosadil.

Druhá půle začala hrůzostrašným zákrokem. Kweuke zajel šlapákem oběma nohama do Dosoudila, jemuž se stojná noha ošklivě prohnula. Následné zprávy z boleslavského tábora potvrdily podezření na zlomeninu holenní i lýtkové kosti. Faulovaný stoper byl odnesen na nosítkách, Kamerunec byl vyloučen a v následné strkanici vyfasovali žluté karty také Jarošík a Bořil.

Hosté přesilovku využili, Bořilův centr si v 59. minutě našel cestu do sítě zaskočeného Čecha. Dvě minuty po vyrovnání se počet hráčů na obou stranách srovnal. Johana podrazil unikajícího Kadlece a také dostal červenou kartu.

Podstatné však bylo, že Boleslav otočila skóre. Nešpor tak zatlačil na gólmana, že Čech zbrklou rozehrávkou naservíroval míč přesně na nohu Chramostovi. Mladý útočník, který se vrací na hřiště po dlouhém zranění, se nenechal pobízet a poslal svůj tým do finále. Již v prvním utkání se postaral o vyrovnávací gól Mladé Boleslavi.

Odveta semifinále Poháru České pošty:
Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:2 (1:0)
Branky: 2. Jarošík - 59. Bořil, 69. Chramosta. Rozhodčí: Bílek - Peřina, Tacina. ŽK: Jarošík, Vácha, Hušbauer, Bednář, Kadlec - Bořil, Nešpor. ČK: 47. Kweuke - 61. Johana. Diváci: 1825. První zápas 1:1, postupuje Mladá Boleslav.
Sparta: Čech - Vidlička (73. Bednář), Švejdík, Jarošík, Pamič (79. Lafata) - Vácha, Hušbauer - Kadeřábek, Krejčí - Kadlec - Kweuke. Trenér: Lavička.
Ml. Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Dosoudil (49. Ševinský), Bořil - Jarolím, Ščuk - Štohanzl, Magera (7. Chramosta), Mareš (82. Ondřejka) - Nešpor. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: