Hlavní obsah

Wawrinka - Berdych 6:3, 4:6, 6:4Berdych byl v dramatické bitvě s Wawrinkou blízko finále, ale z postupu se raduje Švýcar

Aktualizováno

Tenista Tomáš Berdych si finále turnaje série Masters v Madridu nezahraje. Šestý hráč světa svedl v sobotu večer strhující bitvu se Stanislasem Wawrinkou, ale nakonec za hodinu a 56 minut prohrál ve třech setech 3:6, 6:4 a 4:6. Patnáctý nasazený Švýcar si zahraje o trofej proti španělskému tenistovi Rafaelu Nadalovi.

Foto: Juan Medina, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych si finále v Madridu nezahraje.

Článek

"Závěr byl z mé strany snad nejhorší, co jsem kdy v jakém zápase odehrál. S tím jsem si absolutně nezasloužil vyhrát, a tak to prostě je. Nepodařilo se mi to zvládnout a není potřeba na tom co hledat," řekl Berdych po utkání novinářům.

Berdych měl pomalejší rozjezd a první sadu ztratil po dvojchybě při setbolu soupeře. V druhém setu se mohl konečně spolehnout na první servis a rázem vzrostla i kvalita jeho hry. Český hráč začal být aktivnější a udeřil v deváté hře, v které poprvé vzal Wawrinkovi servis. Vzápětí posunul zápas do rozhodujícího dějství.

V tom získal Berdych v pátém gamu brejk čistou hrou a o dvě hry později vedl 40:15 při Wawrinkově podání. Míč ho dělil od toho, aby za stavu 5:2 podával na výhru, jenomže ani při jednom brejkbolu neuspěl.

Pak začal chybovat a Wawrinka, ač své čtvrtfinále s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou vyhrál až po půl druhé ráno a mohl být s přibývajícím časem unavenější, ožil. Svěřenec kouče Tomáše Krupy, který v Madridu nebyl, prohrál čtyři hry v řadě a po autu při druhém mečbolu i celý zápas.

Z Madridu se Berdych přesune do Říma, kde má v prvním kole volno a ve druhém bude jeho soupeřem Uzbek Denis Istomin.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Muži (dotace 4,303.867 eur), semifinále:
Wawrinka - Berdych 6:3, 4:6, 6:4on-line
Ostatní zápasy turnaje v Madridu najdete zde.

Reklama

Související témata: