Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Paes se Štěpánkem budou bojovat o finále, startuje semifinále dvouhry žen

Česko-indický tenisový pár Radek Štěpánek, Leander Paes bude dnes bojovat proti chorvatsko-brazilské dvojici Ivan Dodig, Marcelo Melo o postup do finále mužské čtyřhry. Na programu Wimbledonu jsou také obě semifinále ženské dvouhry.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Sabine Lisická z Německa se raduje z postupu do semifinále Wimbledonu.

Článek

Štěpánek s Paesem sehrají svůj duel na kurtu číslo 2 zhruba od 14:00. Ještě před nimi se na stejném dvorci pokusí probojovat Květa Peschkeová společně s Polákem Marcinem Matkowskim do semifinále smíšené čtyřhry. Druhé semifinále mužského deblu obstarají američtí bratři Bob a Mike Bryanovi proti Indovi Rohanu Bopannovi a Francouzi Édouardovi Rogeru-Vasselinovi.

Centrální dvorec v pátek obsadí pouze semifinalistky ženské dvouhry. Ve 14 hodin nastoupí na hlavní kurt Francouzka Marion Bartoliová a přemožitelka Petry Kvitové Kirsten Flipkensová z Belgie.

Po nich se na divákům představí čtvrtá nasazená Polka Agnieszka Radwaňská, proti které se postaví Němka s polskými kořeny Sabine Lisická. Třiadvacítka turnaje Lisická šokovala všechny tenisové fanoušky, když z Wimbledonu vyřadila hlavní favoritku na vítězství Serenu Williamsovou z USA.

Čtvrteční program tenisového Wimbledonu
Centrální kurt (začátek ve 14:00) - semifinále ženské dvouhry
Bartoliová (15-Fr.) - Flipkensová (20-Belg.) (Fanda)
Lisická (23-Něm.) - A. Radwaňská (4-Pol.). (Fanda)
Kurt č. 2 (12:30) - čtvrtfinále mixu a semifinále čtyřhry mužů
Matkowski, Peschkeová (11-Pol./ČR) - Zimonjič, Srebotniková (3-Srb./Slovin.) (Nova Sport)
Paes, Štěpánek (4-Ind/ČR) - Dodig, Melo (12-Chorv./Bra.) (Nova Sport)

Reklama