Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 5:0Mistrovská lekce skončila pětigólovým výpraskem nebohých Klokanů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Petržela 1 : 0
39. Čišovský 2 : 0
54. Čišovský 3 : 0
68. Wágner 4 : 0
74. Tecl (penalta) 5 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Vysokou pětigólovou výhrou nad vršovickým nováčkem vykročila mistrovská Plzeň za obhajobou titulu. Při vstupu do nového ligového ročníku sice myslela na úterní kvalifikační odvetu o Ligu mistrů v Sarajevu, jejíž zdárné zvládnutí pro ni představuje jasnou prioritu, ale přehrát a hladce porazit 5:0 neškodné Klokany jí ani tak nedělalo sebemenší potíže. Nakonec jim uštědřila pětibrankový výprask, který byl vzhledem k průběhu střetnutí ještě hodně milosrdný.

Foto: Petr Eret, ČTK

Milan Petržela otevřel v duelu s Bohemians skóre.

Článek

Už po necelých dvaceti minutách se sesypal sen Klokanů, že by na trávníku mistra mohli překvapit stejně, jako se to před rokem povedlo brněnskému nováčkovi. Slušelo by se podotknout až po dvaceti minutách, neboť v úvodu střetnutí Plzeň nepůjčovala Pražanům vůbec míč a svírala je v drtivých kleštích. První šanci Kovaříka stačil gólman Havránek ještě zlikvidovat, při střele Petržely v sedmé minutě ho zachránilo břevno a při dorážce Koláře odmávaný ofsajd, za dalších dvanáct minut se ale i brankář Klokanů jen díval, jak ho pohotový Petržela za přispění teče nešťastníka Jakuba Štochla překonává.

Domácí s kapitánem Horváthem na lavičce a v porovnání s úterní kvalifikací o Ligu mistrů proti Sarajevu i s dalšími dvěma změnami v základní sestavě, měli jasně navrch a nebohého nováčka přehrávali ve všech směrech. Jakmile přidali po Kovaříkově střele do břevna a následné dorážce hlavičkujícího Čišovského druhou branku, nebylo co řešit.

Klokanům se sice nabídla v úvodu druhé půle možnost vstřelit kontaktní gól a vrátit se do zápasu, jenže Budínského střelu vykopl Čišovský z prázdné brány, čímž největší příležitost Pražanů zmařil.

Plzeň totiž vzala toto varování, stejně jako chvilkovou zvýšenou aktivitu hostů, na vědomí, na úterní odvetu na Balkáně přestala myslet a třetím gólem odmítla jakékoli komplikace. A když se trefil do Havránkovy sítě i navrátilec z hostování Wágner a Tecl gólem z penalty konečně uťal svůj střelecký půst, byli už Klokani na ručník úplně.

Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 5:0
Branky: 19. Petržela, 30. Čišovský, 54. Kolář, 66. Wágner, 73. Tecl z penalty. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Štěrba. ŽK: Kalina, Rada (oba Boh.). Diváci: 10 145.  Poločas 2:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Hořava - Petržela (78. Rajtoral), D. Kolář (63. Tecl), Kovařík - Wágner (72. Bakoš). Trenér: Vrba.
Bohemians: Havránek - Kalina, J. Štochl, Šmíd, M. Kolář - Moravec, Budínský (83. Nerad), Jindřišek (46. Krch), Rada, Bartek (72. Moustapha) - M. Štochl. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: