Hlavní obsah

Slavia - Ostrava 1:1Slavia začala remízou s Baníkem, zápas přerušil výpadek světel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Kukec 0 : 1
62. Mičola 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Do nové sezóny vstoupili fotbalisté Slavie remízou 1:1 s Baníkem Ostrava. V zápase, který na necelých 20 minut přerušil výpadek světel na stadiónu, dokonce prohrávali, ale během dvou minut dokázali po krásné trefě Mičoly vyrovnat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Marcel Gecov (vlevo) a Lukáš Droppa z Baníku Ostrava během utkání 1. kola Gambrinus ligy v Edenu.

Článek

Ještě před výkopem se Slavia rozloučila se svou dlouholetou oporou Davidem Hubáčkem. Zkušený obránce v létě v týmu po sedmi letech skončil a vrátil se do Zlína, kde fotbalově vyrostl a teď tam bude hrát druhou ligu.

Jako divák si Hubáček na fotbale moc pošmáknout nemohl. Slavia, která v závěru minulé sezóny bavila diváky ofenzivní hrou, toho v první půli nepředvedla. Do první velké šance se dostal Baník, hned v 5. min. mohl skórovat Engelmann, nová posila z Dukly. Jenže z úhlu přestřelil. Na druhé straně se po zpětné přihrávce Nitrianského pálil z hranice šestnáctky těsně nad Juhar. Za celou první půli však ani jeden tým nevyslal střelu mezi tyče.

Po pauze se hra hodně zvedla. Slavia Baník přitlačila, ale paradoxně inkasovala. V 60. min. Kukec obešel Petráka a z dvaceti metrů vyslal střelu doprostřed branky. Čontofalský zaváhal, míč mu prošel pod tělem. Na slávisty deka nepadla a za další dvě minuty vyrovnali. Po rohu doletěl míč až na zadní tyč k Mičolovi a ten ho z voleje poslal krásně levačkou do šibenice.

Další vzruch v Edenu přišel v 69. minutě. Nepostaral se o něj ani jeden z týmů, nýbrž technika. Na stadiónu zhasla světla. Rozhodčí po chvíli čekání odvolal oba týmy do kabin. Fanoušci v kotli Baníku reagovali na tmu sborovým pokřikem „Zaplaťte inkaso" v narážce na údajné dluhy Slavie za nájem stadiónu. A po necelých dvaceti minutách se znovu hrálo.

Slávisté byli dál lepší, Baník v závěru přišpendlili před jeho branku, ale gól dát nemohli. Do velké šance se dostal střídající Fenin, jeho střelu však zastavil obranný val soupeře. A v samém závěru neproměnil tutovku Nitrianský.

1. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 62. Mičola - 60. Kukec. Rozhodčí: M. Paták - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Gecov - Droppa, Kraut, Kukec, Frydrych. Diváci: 7575.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Petrák, Bortel, Čonka - Mičola (76. Štěpán), Gecov, Zmrhal, Juhar - Kisel (80. Fenin) - Škoda (61. Škutka). Trenér: Petrouš.
Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedič - Lukeš, Droppa (90. Baránek), Engelman (73. Miloslavljev), Kukec - Kraut (85. Šichor), Rolinc. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články