Hlavní obsah

Fotbalista Constant zareagoval na rasismus odchodem ze hřiště

Řím

Fotbalista AC Milán Kévin Constant zareagoval odchodem ze hřiště na rasistické chování diváků v přípravném utkání proti nováčkovi italské ligy US Sassuolo. Na rozdíl od podobného případu spoluhráče Kevina-Prince Boatenga ze zimního přípravného období se však zápas dohrál, rozhodčí jen po delších diskusích nechal místo Constanta nastoupit náhradníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletý Constant je francouzský rodák s guinejským původem. Když se během zápasu ozvala z hlediště na jeho adresu urážka s rasovým podtextem, místo vhození autu zakopl míč na tribunu a opustil hřiště. Stejně se zachoval v lednu Boateng v duelu milánského AC s účastníkem čtvrté ligy Pro Patria, jeho ale tehdy následoval do kabin celý tým a zápas zůstal nedohrán.

Tentokrát se podle médií pokračovalo patrně proto, že nikdo jiný urážku neslyšel. Hlasatel nicméně varoval, že zápas by mohl být v případě rasistických projevů předčasně ukončen.

Úterní zápas byl součástí jednodenního turnaje Trofeo TIM a hostitelský tým Sassuolo jej po vítězství 2:1 nad AC Milán vyhrál. Účastníkem byl i Juventus Turín, který porazil Sassuolo až na penalty a sám v rozstřelu podlehl Milánu.

Reklama

Související témata: