Hlavní obsah

Cíl pro příští sezónu? Rosický má jasno: uzrál čas vyhrát Premier League

Londýn

Slastný pocit ze zisku mistrovského titulu si už Tomáš Rosický vychutnával třikrát v české lize se Spartou a posléze i v bundeslize v dresu Dortmundu. Teď by se rád napil šampaňského i z poháru pro šampióny Premier League. Zisk titulu v nejvyšší anglické soutěži si záložník Arsenalu vytkl jako cíl pro nadcházející sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický.

Článek

„Je to velmi jednoduché, mým cílem je trofej. Chci vyhrát Premier League," prohlásil Rosický v rozhovoru pro oficiální web Arsenalu. „Jsem tady osmým rokem, kvůli titulu jsem sem přišel a teď uzrál čas to dokázat."

Dvaatřicetiletý kapitán české fotbalové reprezentace si dobře uvědomuje, že v konkurenci hvězdami nabitých týmů Manchesteru United a City, Chelsea, Tottenhamu či Liverpoolu nečeká Gunners nic jednoduchého.

„Pochopitelně, Premier League je strašně náročná soutěž s řadou skvělých klubů. Já se ale moc nezajímám o to, co kdo říká, chci udělat maximum pro to, abychom titul získali," uvedl Rosický.

V přípravě na asijském turné se zatím daří jak londýnskému klubu, tak i Rosickému, jemuž se zatím vyhýbají i zdravotní potíže, které ho v kariéře několikrát vyřadily na dlouhý čas ze hry. „Pracuji tvrdě každý den, na tréninku i v zápasech, aby se mi podařilo můj sen naplnit. Ještě nikdy jsem necítil takový hlad po úspěchu jako nyní," tvrdí zkušený středopolař.

Reklama

Související témata: