Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 2:1Sparta nezářila, po švédské blamáži ale Jablonec o gól přece jen porazila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Kadlec 1 : 0
40. Hubník 1 : 1
58. Krejčí 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Měli dost starostí sami se sebou, ale tři ligové body nakonec vydřeli. Tři dny po vyřazení se švédským Häckenem fotbalisté Sparty zvládli duel dvou účastníků evropských pohárů a ve 2. kole domácí soutěže porazili Jablonec 2:1. Letenští jsou tak spolu s vedoucí Plzní zatím jedinými dvěma týmy, jež mají po neúplném druhém dějství plný počet šesti bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Václav Kadlec (vlevo) a jablonecký obránce Vít Beneš během utkání 2. kola Gambrinus ligy.

Článek

Rtuť teploměru šplhala ke čtyřicítce a doktoři nedoporučovali zvýšenou sportovní námahu. Vykládejte to ale sparťanům, kteří ve čtvrtek po 19 letech zase vypadli hned na startu evropských pohárů a blamáž s Häckenem měli alespoň trochu zmírnit v ligovém duelu s Jabloncem.

V úvodu to ovšem byl spíše severočeský tým, který do pohárů vstoupí ve čtvrtek proti norskému soupeři, kdo se snažil prokombinovat až k brance soupeře. Po deseti minutách se ukázalo, že zatímco trenér Vítězslav Lavička je u letenských fanoušků stále oblíben, jejich nevole po pohárovém výbuchu se obrací proti sportovnímu řediteli Jaroslavu Hřebíkovi. Transparent „Pane Křetínský, otevřete oči! Letos chceme titul! Hřebík ven, jinak titul nebude!" a skandování „Hřebík ven!" toho byly důkazem.

Jenže mátožní hráči svým výkonem nedrželi ani Lavičku, ani Hřebíka. Když rozhodčí Jech vzhledem k panujícímu vedru první poločas v jeho polovině na chvilku přerušil, aby se všichni hráči mohli napít, měli domácí do té doby na kontě jedinou pološanci nepřesně zakončenou Krejčím.

Teprve když Kadlec sebral ve 26. minutě míč Pitákovi, zmohla se Sparta na pořádnou akci. Ani tu však Krejčí stejně jako ve Švédsku pořádně nezakončil. A tak si Kadlec musel vzít otevření skóre na triko sám. Naběhl si na dlouhý Kadeřábkův pas, tělem si odclonil dotírajícího stopera Beneše a střelou mezi Špitovy nohy dal gól. Sparťané se však radovali z vedení jen jedenáct minut. Kopic trefil břevno a neobsazený Hubník stojící v metrovém ofsajdu snadno dotlačil míč do odkryté branky. Letenským mohl vrátit vedení Kadlec, jeho bombu však Špit vyrazil. Na druhé straně Piták zblízka pálil do Vaclíka.

Brankář podržel sparťany i v nástupu do druhé půle, když zmařil tutovku Kopicovi. Byl to důležitý moment. Sparta si pak mohla vzít vedení zpátky. Kadeřábek vysunul do vápna Hušbauera, který ve skluzu posunul míč na Krejčího a jeho střelu do protipohybu stačil Špit jen tečovat do sítě.

Krejčího trefa byla vítězná. Letenští sice neměli až do konce klid, ale tři body si už pohlídali. Za dané situace zlaté body.

Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 29. Kadlec, 59. Krejčí - 40. Hubník. Rozhodčí: Jech - Pelikán, J. Paták. ŽK: Matějovský, Skalák - Zoubele. Diváci: 5102.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Hušbauer (84. Skalák), Vácha, Matějovský (68. Vacek) - Kadlec, Lafata, Krejčí (75. Přikryl). Trenér Lavička.
Jablonec: Špit - Zoubele, Eliáš, Beneš, Novák - Loučka - Kopic (71. Vukadinovič), Vaněk, Piták, Čížek (54. Vošahlík) - Hubník (80. Třešňák). Trenér Skuhravý.

Reklama

Související témata: