Hlavní obsah

Teplice - Dukla 2:1Teplice se rozjely, jejich mezinárodní legie udolala i Duklu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Ljevakovič 1 : 0
61. Litsingi 2 : 0
85. Malý (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Zatímco před rokem se Teplice v úvodu ligového podzimu neskonale trápily, letos se po zemětřesení v hráčském kádru derou k výsluní. A navíc parádním a ofenzivně laděným fotbalem, jemuž fanoušci nadšeně aplaudují. Souboj s ambiciózní Duklou toho byl ve třetím podzimním dějství důkazem, neboť mezinárodní teplická legie vyhrála i druhý domácí zápas a v lize zatím nepoznala porážku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Eugene Salami z Teplic (vlevo) stíhá Hlinku z Dukly Praha.

Článek

Mít snajpr z Julisky Pospěch stejný hlad po gólech, jako před týdnem proti Olomouci, vypadalo by to s Teplicemi hned od začátku bledě. Už po pěti minutách totiž vyrobil domácí Vachoušek fatální minelu, neboť přihrávkou za své překvapené obránce doslova vyzval Pospěcha ke skórování.

Ten se ocitl tváří v tvář brankáři Grigarovi, mezi tyče se však netrefil, takže Severočeši děsivou chvíli přežili a sami naopak spustili ofenzivní smršť, z níž šla Pražanům hlava kolem.

Hlavně Jindráček měl obrovskou příležitost, neboť se ocitl v podobné palebné pozici jako před ním na druhé straně Pospěch, jenže ani on neuspěl a ztroskotal na Radovi.

Mezinárodní teplické společenství se však rozjelo, Litsingi a Salami řádili, takže zúročení tlaku se dostavilo. Nejprve se ovšem musel leknout Berger tutové šance, do níž se v šestnáctce dostal, aby se poté Ljevakovič blýskl parádní zasekávačkou, po níž zamířil přesně k tyči a dostal svůj tým do zaslouženého vedení. Vachoušek ho mohl po Salamiho přiťuknutí zvýšit, ale vystřelil příliš slabě, než aby Radu ohrozil.

To bomba Nivalda osm minut po přestávce náležitou razanci měla, jenže bránu minula, Jindráčkova tutovka po nádherného akci Salamiho ještě také gólem neskončila, ale po hodině hry se Litsingi přece jen trefil a vnesl do domácích řad klid. Proti pohotovému voleji konžského legionáře neměl Rada sebemenší šanci.

Domácí kouč Zdeněk Ščasný přesto hned několikrát vystartoval z lavičky, neboť se mu nelíbilo, jak lehkovážně jeho svěřenci s nadějně se rozvíjejícími akcemi a slibnými příležitostmi naložili. Zvláště, když se Dukla  po in kasované brance sebrala, vrhla se do útočení a po Malého gólu z penalty závěr utkání dohrávaný v hustém lijáku zdramatizovala.

Teplice - Dukla 2:1
Branky: 35. Ljevakovič, 61. Litsingi - 85. Malý z penalty. Rozhodčí: Paták - Mencl, Hrabovský. ŽK: Jablonský, Ljevakovič - Romera, Vorel, Pospěch. Diváci: 5 953. Poločas 1:0.
Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Ljevakovič (79. Táborský), Vachoušek, Nivaldo (90. Krátký) - Jindráček, Salami (78. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.
Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Hlinka (62. Kalouda), Malý, Gedeon (86. Malý) - Berger, Pospěch, Pázler (62. Néstor). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: