Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 1:1Klokani využili dvojnásobnou přesilovku jen k remíze, poslední příčku však opustili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Jindřišek 1 : 0
66. Valenta 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 už zase nejsou v Gambrinus lize poslední. Moc nadšení z toho však nejsou, protože v utkání 5. kola doma jen remizovali se Slováckem 1:1. Nejenže ztratili těsný náskok, ale v závěru nedokázali využít dvojnásobné přesilovky po vyloučení Kubáně a Ondřejky. Hosté dohrávali také bez trenéra Habance, který byl za protesty vykázán z lavičky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Záložník Bohemians 1905 Jan Moravec (vlevo) a útočník Slovácka Václav Ondřejka.

Článek

Klokani se ocitli ve známé situaci. Stejně jako minule s Příbramí, také ke druhému domácímu zápasu nastupovali z poslední příčky, a doufali, že kouzlo Ďolíčku jim pomůže zdolat i Slovácko. Brzy jim zatrnulo, když se po Petrově kolmici hnal na zteč Kuncl a rozhodčí Ochotnický posoudil ošemetný Šírlův záchranný skluz jako čistý.

Také hosté měli po čtyřech kolech na kontě jen tři body a aktivní hrou chtěli předejít očekávanému tlaku Bohemky. Ve 22. minutě si Slovácko vypracovalo tutovku, Volešák běžel sám na Berkovce, ale brankář byl v duelu dvou exslávistů úspěšnější a skvělým zákrokem udržel bezbrankový stav. Hned o dvě minuty později pak Berkovec vynikl při šanci Ondřejky.

Domácí byli půl hodiny horším týmem. A pak se ujali vedení. Senegalec Ndiaye došel pro faul a mazáci obstarali gól. Šírl rozehrál přímý kop přesně a Jindřišek hlavou otevřel skóre. Domácí byli najednou na koni. Tím spíše, že Berkovec je držel a také při tutovce Valenty předvedl fantastický zákrok.

Po přestávce Slovácko pokračovalo podrážděné Slovácko ve sbírání žlutých karet a doplatilo na to. Kubáň viděl během šesti minut dvě, takže od 60. minuty hráli klokani přesilovku. Využít ji mohl Hora, ale zblízka trefil jen tyč.

Domácí hořce litovali. Po opakovaném rohu Slovácka se ve vápně prosadil Valenta a také hlavou odčaroval kouzlo neprůstřelného Berkovce. Hosté hráli o deseti velmi dobře, ale v 76.minutě šli dokonce do devíti... Druhou žlutou kartu vyfasoval také Ondřejka, navíc za protesty byl z lavičky vykázán trenér Habanec.

Klokani si nevěděli s ideální situací rady. Chyběla jim nápaditost i moment překvapení, a tak se vytoužené výhry nedočkali.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
Branky: 33. Jindřišek - 66. Valenta. Rozhodčí: Ochotnický - Urban, Hrabovský. ŽK: Hora - Kuncl, Ondřejka, Petr, Kubáň, Melichárek. ČK: 60. Kubáň, 76. Ondřejka. Diváci: 4053.
Bohemians: Berkovec - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Moravec, Rada, Hora (84. Klavík), Kolář (70. Bartek) - Ndiaye (57. M. Štochl). Trenér Weber.
Slovácko: Melichárek - Kuncl (84. R. Mezlík), Trousil, Košút, Kubáň - Daníček (58. Rada) - Volešák (75. Martan), Petr, Valenta, Kerbr - Ondřejka. Trenér Habanec.

Reklama

Související témata: