Hlavní obsah

Slavia - Teplice 0:7Slávisté doma vyhořeli, dostali sedmigólový příděl!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Táborský 0 : 1
28. Jablonský 0 : 2
64. Mahmutovič 0 : 3
72. Matula 0 : 4
79. Mahmutovič 0 : 5
87. Mahmutovič 0 : 6
90. Ljevakovič 0 : 7
Záznam online reportáže

Praha

Pomyslný křest zbrusu nového trávníku na Superpohár mezi Chelsea a Bayernem neoslavili v Edenu fotbalisté Slavie vysněným tříbodovým ziskem, ale vyfasovali tvrdý debakl. Po sedmigólovém přídělu od Teplic opouštěli trávník jako zpráskaní psi a dost možný šíleným výkonem podřízli židli trenéru Petroušovi!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Teplic Ivo Táborský (druhý zleva) oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Slavie x hráči

Zbrusu nový travnatý koberec se v Edenu pokládal šest dní a v zatěžkávací zkoušce zrovna neobstál. Na hřišti se kvůli dešti držely kaluže vody, ale do fotbalového svátku, který se hraje 30. srpna, prý bude odvodňovací systém fungovat stoprocentně.

Tepličtí předvedli během první půlhodiny fantastický fotbal. Narážečky v rychlosti na jeden dotek dělaly slávistům obrovské problémy. Svěřenci trenéra Petrouše nevěděli, kde jim hlava stojí a před jejich brankou bylo pořádně horko. Litsingi se ve 4. min. ještě zastřeloval, ale skóre otevřel chvíli po něm bývalý slávista Táborský, když se prosadil hlavou po rohu.

Gól Jablonského padl z ofsajdu

Další obrovskou šanci spálil Lüftner, který zůstal po trestném kopu úplně sám před Černým, ale špičkou kopačky posunul míč těsně vedle branky. Po půlhodině hry to bylo 0:2, i když slávisté mohli cítit křivdu. Rozhodčí totiž uznal gól Jablonského, který neměl platit pro ofsajd.

Ve finále to ale bylo jedno, protože hra Slavie byla šílená. Do kabin vyprovázel domácí o poločasové přestávce pískot a po pauze místo vytouženého probuzení přišly další hořké chvíle pro slávisty.

Dvakrát jim zasadil ránu do vazu po rychlých brejcích střídající Mahmutovič, po rohu se hlavou trefil i kapitán Matula. Domácí hra se definitivně rozsypala v 69. minutě, kdy po žluté kartě za faul neudržel nervy na uzdě kapitán Kisel. Vynadal sudímu a okamžitě viděl i druhou žlutou a následně červenou. Pak už to bylo jen o tom, kolik gólů ještě slávisté dostanou. Po závěrečném hvizdu svítilo na ukazateli hrozivých 0:7!

5. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Teplice 0:7 (0:2)
Branky: 64., 79. a 87. Mahmutovič, 11. Táborský, 28. Jablonský, 72. Matula, 90. Ljevakovič. Rozhodčí: L. Kovařík - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Zmrhal, Dostál, Kisel, Nitrianský - Ljevakovič, Matula, Táborský. ČK: 69. Kisel. Diváci: 6458.
Slavia: Černý - Nitrianský, Bortel, Kolařík, Dostál (66. Fenin) - Zmrhal, Petrák - Štěpán, Kisel, Juhar (46. Koreš) - Škoda (66. Škutka). Trenér: Petrouš.
Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Ljevakovič - Litsingi, Vachoušek (80. Jindráček), Táborský, Nivaldo (82. Krátký) - Salami (50. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: