Hlavní obsah

Teplice - Jihlava 4:2Teplická jízda pokračuje, Mahmutovič dal po hattricku Slavii další dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kosak 0 : 1
14. Mahmutovič 1 : 1
20. Mahmutovič 2 : 1
31. Jablonský 3 : 1
78. Litsingi 4 : 1
85. Teplý 4 : 2
Záznam online reportáže

Teplice

Spanilá jízda fotbalistů Teplic pokračuje. Poté, co v minulém kole nasázeli sedm gólů Slavii, přejeli doma i Jihlavu a udrželi neporazitelnost. Dvěma brankami se zaskvěl Mahmutovič, jenž je se šesti trefami nejlepším střelcem ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jablonský z Teplic se raduje z gólu.

Článek

Kdyby to po první půli v Teplicích bylo 6:4, asi by se nikdo nemohl divit. Šancí na obou stranách bylo požehnaně. I díky dírám v obraně obou týmů. Domácí mohl za deště poslat do vedení Mahmutovič, ale volil zbytečně přihrávku na Nivalda a ten míč na dlouhou nohu pořádně nezasáhl. Hned z protiútoku však padl gól na straně druhé, když průnik po levé straně zakončil přesnou přízemní střelou k tyči Kosak.

Tepličtí se nepoložili a za chvíli bylo vyrovnáno. Táborský poslal míč za obranu na Mahmutoviče, ten ještě stihl udělat kličku Blažkovi a své sólo zakončil střelou do prázdné branky. Hned po rozehrávce měl tutovku střelec první branky Jihlavy Kosak, ale jeho hlavičku zblízka skvěle chytil Grigar. Ve 20. min, znovu udeřil Mahmutovič, svůj sólový nájezd tentokrát zakončil střelou mezi nohy Blažka. Na druhé straně trefil Kliment tyč. Gólový účet první půle uzavřel stoper Jablonský, k němuž se odrazil míč po kiksu Kosaka a z metru na něj zívala odkrytá brána.

Po přestávce už to taková sláva nebyla. Tepličtí vypadali, jakoby jim dvougólové vedení ke štěstí stačilo a už to byla spíš údržba než nějaká ofenzivní smršť. Přes osm tisíc diváků se nakonec přece jen ještě dočkalo gólu. Nivaldo posadil nádherným přetaženým centrem balón na hlavu Litsingiho a ten ho s pomocí tyče poslal do sítě. Jihlava se ještě zmohla v závěru na snížení po trefě střídajícího Teplého.

Reklama

Související témata: