Hlavní obsah

Sparta - Ostrava 4:1Dočkal složil hattrick z asistencí, střelec Hušbauer pak posunul Spartu do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Costa (vlastní) 0 : 1
37. Hušbauer 1 : 1
64. Costa 2 : 1
66. Hušbauer 3 : 1
90. Konaté 4 : 1
Záznam online reportáže

Hodinu se trápili, pak se ale prosadili a aspoň do neděle se na první příčku tabulky zase dostali. Fotbalisté Sparty v 7. kole Gambrinus ligy porazili Baník Ostrava 4:1, a tak v soutěži dál drží neporazitelnost. Vedou o tři body před Plzní, která má zápas s Olomoucí k dobru. Dva góly vítězů vstřelil Hušbauer, na všechny tři přihrál další záložník Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský záložník Antonín Fantiš (vlevo) si kryje míč před sparťanským obráncem Costou.

Článek

Konečně se dočkal nominace do základní sestavy a letenští fanoušci mohli rozvinout transparent „Roman Bednář na hřišti, my bouříme v hledišti". Jejich idol byl tak natěšený, že ještě před úvodním hvizdem sprintoval na soupeřovu polovinu a zápas se kvůli němu musel zahájit až na druhý pokus...

První šanci měl hned ve třetí minutě kapitán Lafata, chvíli poté se pak Bednář po Frydrychově zákroku dožadoval penalty, ale sudí Zelinka nechal Baník žít. Bednář také, protože nechtíc zastavil nadějnou střelu Lafaty. Sparťané kroužili kolem ostravské šestnáctky a Hušbauer branku jen těsně minul.

Ve 26. minutě ovšem přišel pro domácí šok. Baník vyrazil do rychlého brejku a Costa v tísni Holzerův centr poslal nekompromisně do vlastní sítě. V letenské obraně mladý Brabec nahradil zkušeného Švejdíka a hosté ji brzy mohli vytrestat podruhé, na holičkách nechaný brankář Vaclík se však vrhnul Rolincovi pod nohy včas.

Aktivní Sparta vyrovnala ještě do přestávky. Dočkal ideálně odcentroval a hlavou se přes obránce Baránka prosadil nikoliv urostlý Bednář, ale záložník Hušbauer.

Také ve druhém poločase Baník soustředěně bránil a Sparta pracně zdolávala jeho odpor. Lafata pálil mimo, jinak moc šancí nebylo.

A pak se během dvou minut zápas zlomil. Nejprve si Costa na malém vápně zpracoval Dočkalův centr a v klidu vstřelil svůj první gól v rudém dresu, čímž odčinil vlastence z první půle. O chvíli později Dočkal završil hattrick asistencí, uvolnil Hušbauera, který tečovanou střelou ze dvaceti metrů zaznamenal svoji druhou trefu v utkání. S pěti góly je tak nejlepším ligovým střelcem Sparty. Čtvrtý gól přidal další Afričan Konaté, pro něhož to byla rovněž premiérová trefa v české lize.

Sparta Praha - Baník Ostrava 4:1 (1:1)
Branky: 37. a 66. Hušbauer, 64. Costa, 90. Konaté - 26. vlastní Costa. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Pelikán. ŽK: Droppa, Lukeš (Baník). Diváci: 9855.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Dočkal (87. Přikryl), Hušbauer, Vácha, Krejčí (76. Konaté) - Bednář (81. Vacek), Lafata. Trenér Lavička.
Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Baránek, Dedič - Petrus (73. Foltyn), Lukeš, Droppa, Holzer (46. Engelmann) - Fantiš, Rolinc (90. Kraut). Trenér Svědík.

Reklama

Související témata: