Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 1:0Brankostroj Teplic se zasekl, takže jejich neporazitelnost skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Fabián 1 : 0
Záznam online reportáže

Teplická neporazitelnost skončila v sedmém ligovém dějství. V Mladé Boleslavi totiž Severočeši inkasovali už ve 4. minutě, a i když měli v dalším průběhu střetnutí hned několik slibných příležitostí na vyrovnání, jejich podzimní brankostroj se zasekl. Na trefu Fabiána odpovědět nedovedli a poprvé vyšli naprázdno. Za to domácí si v tabulce zase polepšili, neboť už v pátém zápase po sobě neprohráli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Miroslav Miller v utkání s Teplicemi.

Článek

Štajnerův přehled domácím náramně pomohl... Nedůslednost teplických zadáků také. Hned při první vážnější útočné akci si totiž všiml, že si hostující obránci vůbec nevšímají jeho nabíhajícího spoluhráče Fabiana, takže mu naservíroval míč a on z dvaceti metrů překonal přesně mířenou střelou Grigara.

Ščasného tým se ještě ani pořádně nerozkoukal, neboť běžela teprve 4. minuta, a už musel dohánět ztrátu. Zápasu však rychlý gól samozřejmě prospěl, neboť od té chvíle se Teplice vrhly do útočení a nutily Mladou Boleslav bránit. Už v 18. min. měli hosté k vyrovnání blízko, neboť Litsingi vystihl nepovedenou Jarolímovu malou domů, naservíroval míč Nivaldovi, ale ten dva kroky před bránou podklouzl a nedokázal tisíciprocentní šanci proměnit. Deset minut poté se zaskvěl Miller zase, když likvidoval ránu Táborského, aby těsně před přestávkou jen kontroloval, jak centr Mahmutoviče prakticky od postranní čáry končí na břevně.

I po půli se hnaly Teplice za vyrovnáním, které jim chybující domácí několikrát nabídli. V 56. minutě třeba Kúdela... Litsingi ji využil, připravil Mahmutovičovi výtečnou příležitost, ale ten bránu přestřelil.

Na rozdíl od prvního poločasu ovšem i mladoboleslavští fotbalisté přidali na útočné aktivně a dostávali se tudíž k ohrožení soupeřovy brány, jenže v koncovce na tom byli stejně, jako hosté. Před Štajnerem se kupříkladu zjevila odkrytá brána, která ho ke skórování doslova vybízela, ale zkušený rutinér pálil vysoko nad. V 77. min. pro změnu mazáckým lobem přehodil Grigara, ale jeho oblouček dopadl jen na horní síť.

Zase až tak ho to mrzet nemuselo, protože když v závěru zlikvidoval  brankář Miller trestný kop Kroba i bombu Jindráčka, radovala se jeho Mladá Boleslav z vydřené výhry nad dosud neporaženými Teplicemi.

Mladá Boleslav - Teplice 1:0
Branku: 4. Fabián. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Gallo. ŽK: Ščuk, Nešpor, Johana - Matula, Lüftner. Diváků: 4 479. Poločas 1:0.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím (86.Brunclík), Ščuk - Štajner, Štohanzl (73.Bořil), Chramosta (80. Štípek) - Nešpor. Trenér: Minář.
Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Táborský (46. Jindráček), Vachoušek, Nivaldo (65. Salami) - Mahmutovič. Trenér: Ščasný

Reklama

Související témata: