Hlavní obsah

VIDEO: Překonanému brankáři pomohl u tyče stojící masér. A strhla se pořádná mela

Šlo o vše, ke slovu přišly mimořádné bojové prostředky. V play off Serie D - čtvrté nejvyšší brazilské soutěže - došlo k situaci, jejíž řešení bývá tak trochu "chytáčkem" pro rozhodčí v testových otázkách. Jak to dopadlo, když se vše seběhlo ve skutečnosti na hřišti, ukazuje video.

Masér zabránil v Brazílii gólu.

 
Článek

Tým Aparecidense v prvním utkání doma hrál s celkem Tupi 1:1. Druhý zápas skončil 2:2 - postupuje tedy Aparacidense. Ale všechno to mohlo být úplně jinak.

Fotbalisté z města Juiz de Fora byli blízko k tomu, aby přidali postupový gól. Jenže místo brankáře zaskočil nečekaný spasitel - masér, který přihlížel u tyče a z diváka se rázem proměnil v nekompromisně bránícího muže.

Pravidla jsou v tomto případě možná poněkud krutá vůči útočící straně. Pokud by se jí podařilo míč dotlačit do branky, ale bylo by to třeba jen s nepatrným zásahem maséra, sudí by gól nemohl uznat a musel by navázat hru míčem.

Realita byla barvitější

Tolik poněkud suchý výklad pravidel, realita - jak ukazuje i video - je mnohem barvitější. Než došlo na nějaký míč rozhodčího, odehrály se scény, které nezúčastněné určitě pobavily, a samotní aktéři se nesli na pořádné vlně emocí, které museli zklidňovat i policisté. Není divu. Šlo o hodně.

Právě tahle situace vlastně posunula tým Aparecidense dál. I s masérovou pomocí vyválčil postupový výsledek. Nečekanému spasiteli ale skoro šlo o život, což záhy pochopil a při úprku odhodil i masérskou výbavu. Předtím na brankové čáře ovšem projevil nebývalý brankářský talent.

Nic na výsledku nezmění asi ani to, že se zástupci Tupi obrátili na soud.

Reklama

Související témata: