Hlavní obsah

Brno - Pardubice 4:3 PPBrno v dramatu porazilo v prodloužení Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kousal 0 : 1
34. Koreis 1 : 1
38. J. Svoboda 2 : 1
39. P. Sýkora 2 : 2
52. Zohorna 3 : 2
60. Benák 3 : 3
64. Kempný 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili v úvodním utkání nového ročníku extraligy Pardubice 4:3 v prodloužení. O tříbodové vítězství připravil Brňany sekundu před koncem normální hrací doby vyrovnávacím gólem obránce Benák. V prodloužení využil v 64. minutě přesilovku Kempný. V pardubickém týmu se uvedl Petr Sýkora, který k jedné brance přidal dvě asistence.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno se radují z branky do pardubické sítě.

Článek

Brňanům se tak podařilo ukončit nevydařenou bilanci vzájemných duelů, když v minulé sezoně nezískali proti Východočechům ani bod. Pro domácí hokejisty měl zápas i náboj v tom, že na střídačce soupeře byl jejich bývalý kouč Zdeněk Venera, který je v předloňské sezoně přivedl až do finále právě proti Pardubicím.

Brňany hned v úvodní minutě zastavil v rozletu faul Jakuba Svobody, který zranil Píšu a vysloužil si čtyřminutový trest. Pardubice sice dostaly soupeře pod tlak, obětavě bránící domácí ale udrželi čisté konto. V polovině první třetiny pro změnu Kometa nevyužila 83 sekund dlouho přesilovku pět na tři, kdy si nedokázala poradit s pozorně chytajícím Růžičkou. Svěřenci kouče Venery využili svoji další přesilovku po vyloučení Kempného. Ve 14. minutě po přihrávce Petra Sýkory protlačil Kousal kotouč do sítě.

Ve druhé třetině se postupně dostali Brňané do tempa. Soupeře zatlačili do obranné třetiny, drtivý tlak ale nedokázali využít. Natěšení domácí příznivci se dočkali prvního gólu až ve 34. minutě. Akci Pivka s Dočekalem zakončil Koreis, jenž z bezprostřední blízkosti trefil volnou část branky. O čtyři minuty později tlak domácích proměnil ve druhý gól Jakub Svoboda, který protlačil puk pod Růžičkou. Z náskoku se ale radovala Kometa pouhou minutu, po chybě domácích zadáků Petr Sýkora vyrovnal.

Ve třetí třetině sice vysoké herní tempo nepolevilo, ovšem oba celky myslely více na defenzívu. Čekání na chybu soupeře vyšlo Kometě. V 52. minutě ujel zadákům soupeře Pivko. Jeho střelu sice stačil Růžička vyrazit, ovšem na dorážku Hynka Zohorny už nestačil reagovat. Pardubice ale v závěru vsadily na ofenzívní hru. Odvolali brankáře a minutu před koncem se jim po vyloučení obránce Žižky nabídla k vyrovnání přesilovka, kterou se štěstím využili. Sekundu před koncem se střela Petra Sýkory od zadního plexiskla odrazila před branku a Benák si vyrovnávacím gólem vynutil prodloužení. V něm si Brňané po střele Kempného zajistili alespoň dva body.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Koreis (Dočekal, Pivko), 38. Jakub Svoboda, 52. H. Zohorna (Pivko), 64. Kempný (Kuboš) - 14. Kousal (P. Sýkora), 39. P. Sýkora (Píša, Kousal), 60. Benák (P. Sýkora, Kousal). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, D. Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík - Pivko, L. Čermák, H. Zohorna - Jakub Svoboda, J. Hruška, T. Svoboda - Burian, Koreis, Dočekal - J. Káňa, Raška, Jenyš. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Pardubice: M. Růžička - V. Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Špaček, Zdráhal - Somík, Kousal, P. Sýkora - T. Zohorna, T. Nosek, Cetkovský - Starý, Marha, Kolář - Číp, Tybor, J. Veselý. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: