Hlavní obsah

Ostrava - Bohemians 1905 1:3Bohemians 1905 vyhráli v Ostravě a venku poprvé bodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Štochl 0 : 1
19. Štochl 0 : 2
25. Jindřišek (penalta) 0 : 3
34. Lukeš 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy v 8. kole první ligy doma podlehli nováčkovi Bohemians 1905 1:3. Pražané o svých prvních venkovních bodech v sezóně rozhodli třemi góly v rozmezí patnácti minut prvního poločasu, kdy se trefili Jakub Štochl, Matěj Štochl a Jindřišek. Domácí ještě před pauzou snížili díky Lukešovi, ale pátou prohru z posledních šesti zápasů neodvrátili. Klokani zvítězili na cizím trávníku poprvé od října 2011.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost fotbalistů Bohemians Praha 1905 v Ostravě.

Článek

Bohemians začali s otevřeným hledím a bylo poznat, že nulu na hřištích soupeřů chtějí smazat. Kouč domácích Martin Svědík poprvé zasadil do základní sestavy gólmana Pavlenku se záložníkem Šichorem a oba se představili v hlavních rolích už v deváté minutě: Šichor zahrál rukou před vápnem a Pavlenka jeho fotbalový přečin bravurně napravil po Jindřiškově ráně pod břevno z trestného kopu.

Úplně bez následků se to ale neobešlo. Z následujícího rohu načechral Šírl balon na hlavu Jakuba Štochla, který ho trkl za Pavlenkova záda. Ostravská defenzívní činnost, na jejichž okrajích se v zadní linii objevili poprvé Kraut a Sukup, připomínala ementál. Ve 20. minutě unikl po levém křídle Bartek a Matěj Štochl jeho přihrávku zužitkoval volejem z malého vápna ve druhý gól.

Když ve 25. minutě proměnil Jindřišek penaltu za Milosavljevův faul na Bartka v třetí gól, začal se nad Bazaly vznášet oblak kolosální ostudy. Domácí, hrající v novém rozestavení s pěti záložníky, nebyli vpřed, uprostřed ani vzadu a už po půl hodině se na ně snášel mohutný pískot.

Jeho intenzitu však brzy zmírnil Lukeš, který se opřel do Sukupova centru z levé strany a propálil Berkovce. Baník na chvíli zvedl hlavy, jeho krátký nápor ale příležitosti nepřinesl.

Ostravští fanoušci na bídný výkon svých barev o pauze reagovali odchodem ze svého sektoru, ani to však pro Baník nebyl impuls. Hra se sice opticky srovnala, ale šancí bylo poskrovnu. Jiskřičku naděje málem v 81. minutě zažehnul Baránek, jeho hlavičku reflexivně vyboxoval Berkovec. Nakonec mohli domácí naplnit svou normu čtyř inkasovaných gólů z posledních týdnů, měli však štěstí, že Pražané několik protiútoků nevyřešili lépe. Ochozy tak ostravské fotbalisty do kabin vyprovázely bouřlivým skandováním "My chceme Baník".

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:3 (1:3)
Branky: 35. Lukeš - 10. J. Štochl, 20. M. Štochl, 25. Jindřišek z pen. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasuk. ŽK: Baránek, Frydrych, Lukeš - Jindřišek. Diváci: 3980.
Ostrava: Pavlenka - Kraut, Frydrych, Baránek, Sukup - Lukeš, Fantiš, Droppa (46. Petrus), Šichor (87. Dedič), Milosavljev (28. Engelmann) - Rolinc. Trenér: Svědík.
Bohemians 1905: Berkovec - Kalina (68. Růžička), J. Štochl, Šmíd, Šírl - Moravec, Jindřišek, Rada, Bartek - Hora (89. Krch), M. Štochl (66. Ndiyae). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: