Hlavní obsah

Olomouc - Jihlava 4:3Olomouc ukončila trápení a doma po velké přestřelce zdolala Jihlavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Koloušek 0 : 1
32. Karaš 1 : 1
61. Doležal 2 : 1
75. Jánoš 2 : 2
77. Masopust 2 : 3
83. Karaš 3 : 3
90. Doležal 4 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce v 8. kole první ligy porazili Jihlavu 4:3 a po dramatickém průběhu se dočkali premiérové domácí výhry v této sezóně. Vysočina naopak venku prohrála i čtvrtý zápas. Sigma dokázala na Andrově stadiónu dvakrát otočit nepříznivý stav. Vítězný gól vstřelil v poslední minutě Doležal, který se prosadil dvakrát stejně jako Slovák Karaš. Za hosty skórovali Koloušek, Jánoš a Masopust.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Karol Karlík z Jihlavy (vlevo) a Michal Ordoš z Olomouce.

Článek

Za Olomouc poprvé v sezóně naskočil do ligového zápasu brankář Blaha a dosavadní jednička Zlámal zůstala jen na lavičce. Mezi třemi tyčemi hostů zase dostal před zkušeným Blažkem přednost Hanuš.

Právě Blaha se však ve 14. minutě podepsal pod vedoucí branku Jihlavy, když centr Masopusta odvrátil jen k nohám zkušeně zakončujícího Kolouška.

Ve 23. minutě mohla vést Jihlava už o dvě branky. Aktivní Masopust opět centroval z pravého křídla a kapitán Vysočiny Vaculík z malého vápna hlavou přestřelil.

Z rohového kopu pak ve ve 32. minutě srovnal umístěnou hlavičkou Karaš. Před pauzou pak Kolouška vychytal domácí gólman Blaha a jihlavský Karlík z rohu opět minul.

Druhý poločas začala Sigma aktivně, ale hlavička Koutného mířila těsně vedle. Po dalším závaru ale Karaš ani Vepřek nedokázali dostat míč do jihlavské branky přes těla obránců. Na druhé straně se znovu blýskl Blaha, když vychytal samostatný únik Harby.

Po hodině hry se domácí poprvé dostali do vedení. Navrátil se vyhnul ofsajdové pasti Jihlavy a před prázdnou branku naservíroval skórujícímu Doležalovi.

Blaha pak nejprve vychytal brejk Masopusta i střelu Harby, ale na střelu Jánoše ze 75. minuty už byl olomoucký gólman krátký. Hned o dvě minuty později poslal Vysočinu podruhé do vedení povedeným obloučkem Masopust.

Olomouc se ale nevzdala a sedm minut před koncem se po odraženém přímém kopu Vepřka trefil střelou o tyčku Karaš. Rozhodnout mohl minutu pře koncem Koloušek, ale Blaha jeho ránu konečky prstů vyrazil na roh. V 90. minutě tak udeřil na druhé straně Doležal, který dal Jihlavě ve třetím zápase čtvrtou branku.

Reklama

Související témata: