Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 3:2Hokejisté Hradce Králové slavili při domácí premiéře výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Bonk 0 : 1
28. Adamský 0 : 2
30. Vydarený 1 : 2
48. Tvrdík 2 : 2
50. Langhammer 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 2. kole extraligy při domácí premiéře Třinec 3:2 a připsali si první body v sezoně. Fanoušci přivítali po převedení licence z Českých Budějovic v Hradci Králové nejvyšší soutěž po téměř 20 letech a mohli slavit. Východočeši totiž v závěrečné třetině otočili nepříznivý stav 1:2 díky trefám Michala Tvrdíka v přesilovce a Jakuba Langhammera.

Článek

Zápas nejvyšší soutěže se hrál v Hradci Králové poprvé od 11. března 1994 a úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla. Hned na začátku pálil obránce Ptáček, pak se domácí se v úvodu ubránili při Květoňově trestu, následně se sami neprosadili při vyloučení Roupce. Šimánkův pokus kryl Hrubec.

Další pokusy v následných minutách vyslali Mertl a Langhammer. Na druhé straně zahrozil krátce po skončení třinecké přesilovky Polanský a stav se neměnil ani při vyloučení hostujícího Linharta. Ve 23. minutě se dočkali vedení Oceláři, když z otočky překonal Kantora Bonk.

Snaha Východočechů o odpověď nevyšla, neprosadil se Dej ani Frühauf. Naopak ve 28. minutě při Dejově vyloučení zvýšil náskok Třince Adamský, který po Rothově střele dorážel do odkryté branky. Domácí snížili v polovině utkání také v početní výhodě, když při přesilovce ukončil Zíb pobyt na trestné lavici předčasně tvrdou ránou Vydarený, kterou tečoval Šimínek Vzápětí hráli hosté opět v oslabení, v kterém Mountfield do šance nepustili.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Východočeši přečkali oslabení, následně se náskok Ocelářů snažili zvýšit Gorškov, Martin Růžička, Bonk a po úniku Adamský. Ve 48. minutě ale bylo vyrovnáno, kdy se při Rákosově trestu prosadil Tvrdík. Za 82 vteřin strhnul vedení na stranu domácích Langhammer. Další možnost měl Knotek, na druhé straně trefil v 55. minutě po úniku tyč Varaďa. Opora Ocelářů necelé dvě minuty před koncem neuspěla ani v další šanci.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky: 30. Šimánek (Vydarený), 48. Tvrdík (Mikuš, Langhammer), 50. Langhammer (Tvrdík) - 23. Bonk (Martin Růžička, Varaďa), 28. Adamský (Roth, Peterek). Rozhodčí: Horák, Hribik - Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 5173.
Hradec Králové: Kantor - Vydarený, Frühauf, Mikuš, Ptáček, Harant, Pláněk, Plášil - Dej, Mertl, Podlešák - L. Květoň, Knotek, Šimánek - Tvrdík, Langhammer, Suja - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Třinec: Hrubec - Linhart, Hrabal, Galvas, Roth, Zíb, Roupec, Foltýn, Lojek - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Gorškov, Polanský, Adamský - Matuš, Peterek, Rákos - Ostřížek, Marek Růžička, Rufer. Trenér: Kalous a Marek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice