Hlavní obsah

Nový trenér se ve Slavii ještě ani nerozkoukal a už mu přivedli posilu - navrátilce z Francie Ličku

Nový kouč Miroslav Koubek po oficiálním představení ještě ani nestačil dorazit do útrob stadiónu v Edenu a už se mu hlásila nová posila. V doprovodu svého otce Vernera totiž dorazila nová akvizice - zkušený záložník Mario Lička, jemuž skončilo angažmá ve francouzském Brestu, a je tudíž volným hráčem. Pražané po něm sáhli zákonitě, neboť ke kapitánovi Kiselovi zkušeného hráče do středové řady potřebují. Nemluvě o tom, že i s trenérem Koubkem se jedenatřicetiletý záložník dobře zná, neboť pod ním hrával v ostravském Baníku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Nová posila Slavie Mario Lička.

Článek

Oficiální představení nového kouče Miroslava Koubka nebylo jedinou událostí odehrávající se ve čtvrtek v Edenu. Tak trochu v utajení se hned po příchodu Miroslava Koubka objevil na Slavii i bývalý reprezentant Mario Lička, který poslední tři sezóny prožil ve Francii.

Lička představuje zkušenosti

Společně s Tomášem Mičolou tam odcházeli z ostravských Bazalů, kde je vedl právě Koubek. A co víc - pod jeho vedením sahali s Baníkem na jaře 2010 po titulu. Teď se sejdou ve Slavii, kde Lička podepíše dvouletou smlouvu datovanou do června roku 2015.

"Slavia hledala zkušeného hráče do ofenzivy, který by zkvalitnil naši hru. Mario je tím vhodným typem, ve francouzské lize má odehráno několik desítek zápasů. Jsme rádi, že se pro Slavii rozhodl," potvrdila angažování nové posily tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Lička dokonce pamatuje poslední slavnou sezónu ostravského Baníku, neboť před devíti lety - v roce 2004 - s ním slavil ligový primát. Hrál ovšem i ve Slovácku, štěstí zkoušel v anglickém Southamptonu, stejně jako italském Livornu a naposledy tři roky ve francouzském Brestu.

Narážky na Facebooku jsou zapomenuty

S mužstvem Slavie absolvoval hned první trénink. Pochopitelně že i Mičola se do něho zapojil, protože někdejší narážky na trenéra Koubka na facebookovém účtu jsou dávno zapomenuty.

„Pro mě to není téma, stalo se to před lety, a hráči se mi od té doby stokrát omluvili. A třeba právě Mičola si určitě pamatuje, že pod mým vedením odcházel z Baníku do Francie, kde si vydělal peníze," přešel Koubek s nadhledem úlet Mičoly, který ho na Facebooku tituloval sedmilhářem na šest písmen, dědkem a dalšími těžko publikovatelnými výrazy.

„My jako hráči nebyli jiní. V té době se ale klábosilo u piva, oni mají Facebook. Ale ani my netitulovali kouče vážený pane trenére," smál se připomínaným reminiscencím nový slavistický trenér.

Pochopitelně je rád, že teď má v mužstvu, které převzal, jak Mičolu, tak i Ličku.

Reklama

Související témata: