Hlavní obsah

Prokletý Sepang! Trénink na závod motocyklové série poznamenala další tragédie

Okruh Sepang, kde před dvěma lety tragicky zemřel při Velké ceně Malajsie italský jezdec Marco Simoncelli, si vyžádal další oběť. Při sobotním tréninku Malaysian Super Series Bikes přišel o život po srážce s motocyklem traťový komisař Satish Suppiah. Třetí podnik tamní série byl po neštěstí zrušen.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Při motocyklových závodech není o nehody nouze (ilustrační foto).

Článek

"Bezprostředně po nehodě byl traťový komisař ošetřen naším lékařským týmem a následně převezen do nemocnice, kde vážným zraněním podlehl," uvedl v prohlášení výkonný ředitel okruhu Razlan Razali. Neštěstí již vyšetřuje tamní policie.

Simoncelli na Sepangu, který je znám svým obtížným profilem, skonal 23. října 2011 poté, co ve druhém kole závodu královské třídy MotoGP v pravotočivé zatáčce upadl a vletěl přímo pod kola krajanovi Valentinu Rossimu a Američanovi Colinu Edwardsovi. Ti bez možnosti vyhnout se mu do něj najeli.

Šestému muži průběžného pořadí MS se při pádu svezla z hlavy přilba a zůstal bezvládně ležet. Lékaři poté několik desítek minut bojovali o jeho život, ale marně. Necelou hodinu po nehodě byl Simoncelli mrtev.

Velká cena Malajsie v rámci letošního světového šampionátu MotoGP je na programu 13. října.

Reklama

Související témata: