Hlavní obsah

Slavia - Hradec Králové 2:1 PPSlavia dosud nepoznala přemožitele a zůstává první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Bednář 1 : 0
49. Mertl 1 : 1
65. Jelínek 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Slavie si i ve čtvrtém kole extraligy udrželi neporazitelnost a vedení v tabulce, když porazili Hradec Králové 2:1 v prodloužení. Zápas rozhodl gólem v přesilové hře 16 sekund před koncem nastavení Petr Jelínek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistický útočník Lukáš Krenželok zakončuje před Pavlem Kantorem z Hradce.

Článek

Úvod zápasu nabídl opatrný hokej, ve kterém obě mužstva spoléhala na defenzivu. Do prvních šancí se dostali až v přesilových hrách hosté, Harant ani Tvrdík ale Furcha překonat nedokázali. Podobně si vedli i hráči Slavie, Kantor tak stejně jako jeho protějšek držel čisté konto. Porazil si i v závěru první třetiny s pokusem Bednáře.

Při Mertlově vyloučení mohl otevřít skóre Kadlec, Jelínek nebo Holub, ani jeden ale hostujícího gólmana nepřekonal. Do vedení se domácí dostali v 28. minutě, kdy Kadlecovu přihrávku zpoza branky využil Bednář a potvrdil, že je nejdůležitější součástí útoku Pražanů. Bednář vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně, Kantor inkasoval po 120 minutách.

Hradec Králové, v jehož sestavě chyběl rekordman v počtu extraligových startů Ptáček, se snažil vyrovnat. Proti pozorně bránící Slavii se ale hosté dlouho nedokázali prosadit. Ve 47. minutě to zkoušel hned po buly Šimánek, ale neuspěl stejně jako v následné přesilovce Dej, kterého Furch vychytal. Pět sekund po skončení výhody se ale Východočeši přece jen prosadili a Mertl vyrovnal. Furch kapituloval teprve potřetí v sezoně.

Rozhodnout zápas ve prospěch Slavie mohl v 57. minutě po přečíslení dva na jednoho Bednář, Kantora ale podruhé nepřekonal. Zápas tak dospěl do prodloužení. V 64. minutě byl hostům vyloučen Langhammer a domácí toho využili. Šestnáct sekund před koncem rozhodl Jelínek.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - Mountfield Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Bednář (Kadlec, P. Jelínek), 65. P. Jelínek - 49. Mertl (Červený, Frühauf). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 2894.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Klhůfek, Krenželok - Stránský, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Kolarz, Mikuš, Jank, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, Podlešák - L. Květoň, Knotek, Šimánek - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: