Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 6:4Pardubice otočily ve třetí třetině duel s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zacha 0 : 1
13. Bartek 0 : 2
14. Zohorna 1 : 2
24. Cetkovský 2 : 2
32. Víšek 2 : 3
39. Bartek 2 : 4
44. Cetkovský 3 : 4
46. Benák 4 : 4
49. Tybor 5 : 4
51. Radil 6 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic otočili čtyřmi góly ve třetí třetině zápas 9. kola extraligy proti Liberci a po výhře 6:4 potřetí za sebou vyhráli. Na zisku tří bodů se dvěma góly a asistencí podílel Jiří Cetkovský, dvě branky Liberce vstřelil ještě v minulé sezóně hráč Pardubic Martin Bartek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu proti libereckým Tygrům.

Článek

Historicky šedesáté vzájemné utkání mezi Pardubicemi a Libercem se od začátku neslo v hodně ofenzivní náladě. Domácí brzy dostali k dispozici více než minutovou přesilovku pět na tři, ale během ní pořádně nezakončili. O poznání lépe si vedl už při hře pět na pět druhý útok Liberce. Bulíř nahodil kotouč před branku, kde jej díky důrazu dotlačil za čáru Zacha.

Ve 13. minutě se Bílí Tygři radovali znovu. Na trestné lavici seděl Vašíček, když milimetrový pas Nedvěda zužitkoval přesnou ranou Bartek. Pardubice pak přidaly na ofenzivní snaze a ještě před pauzou se jim povedlo snížit díky Tomáši Zohornovi, jenž blafákem proměnil krátký únik.

Zběsilé minuty plné šancí ve 24. minutě odstartoval na brankovišti úspěšně dorážející Cetkovský. Soupeři jako by rezignovali na bránění a brankáři na obou stranách vytahovali jeden zákrok za druhým. Svůj druhý gól mohl přidat Bartek, ale zatím neuspěl. Lépe si nevedl ani pardubický Kočí, který doklepával bombu Sýkory.

Nohu na brzdu dal až po polovině utkání Víšek, jenž přesnou ranou z mezikruží při početní výhodě opět strhl vedení na stranu Liberce. Klidnější tempo více svědčilo Tygrům, kteří se díky dalšímu Bartekově zásahu v přesilovce dostali opět do dvougólového vedení.

Za chvíli ale bylo vše úplně jinak. Pardubice odzátkovaly ve třetí třetině ohromnou útočnou smršť a během deseti minut zcela změnily scénář hry. Vyrovnání neslo rukopis Cetkovského, který nejprve sám snížil a poté připravil gólovou pozici pro Benáka.

Liberečtí trenéři zareagovali oddechovým časem, ale ten nalomenému týmu moc nepomohl. Samostatnou akcí totiž otočil skóre Tybor a na 6:4 krátce poté zvýšil dorážkou Radil. Liberec se z těžkého úderu nedokázal vzpamatovat a k dramatizaci závěru mu nepomohla ani více než dvouminutová hra bez brankáře.

9. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 6:4 (1:2, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 14. T. Zohorna (T. Nosek, Benák), 24. Cetkovský (Benák, T. Zohorna), 44. Cetkovský (T. Nosek, Ďaloga), 46. Benák (Cetkovský, T. Zohorna), 49. Tybor (Kousal), 51. Radil (Tybor) - 7. Zacha (Bulíř), 13. Bartek (P. Nedvěd), 32. Víšek (Jass, Čakajík), 39. Bartek (Hunkes, P. Nedvěd). Rozhodčí: Pešina, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 7398.
Pardubice: Salfický - V. Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Čáp - P. Sýkora, Marha, Somík - T. Zohorna, T. Nosek, Cetkovský - Radil, Kousal, Starý - Tybor, Musil, Řezníček. Trenéři: Venera a Říha ml.
Liberec: Schwarz - Hunkes, Ulrych, Kolmann, Čakajík, Výtisk, Voráček, Jánošík - Pospíšil, P. Nedvěd, Valský - Zacha, Filippi, Bulíř - Bartek, Vampola, Bulík - Jass, T. Urban, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: