Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 3:4 SNZlín otočil duel v Chomutově a vyhrál na nájezdy, rozhodl Holík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hruška 1 : 0
20. Balej 2 : 0
29. Veselý 2 : 1
50. Svoboda 3 : 1
55. Melenovský 3 : 2
60. Marušák 3 : 3
65. Holík (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova nedovedli do úspěšného konce dobře rozehraný zápas se Zlínem a po prohře v nájezdech 3:4 si připsali čtvrtý domácí nezdar v sezoně. Zlín si prodloužení vynutil až v power play, nájezdy poté rozhodl Petr Holík. Piráti prohráli čtvrté nájezdy v tomto extraligovém ročníku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zlínský brankář Luboš Horčička se ohlíží do brány po vstřeleném gólu, vzadu se raduje chomutovský útočník David Hruška.

Článek

V první třetině byl jednoznačně lepší Chomutov. Už v 5. minutě mohl sice otevřít skóre hostující Čájánek, ale trefil tyč, zbytek úvodní dvacetiminutovky už ovládli domácí. Chomutov využil častá oslabení hostů a v přesilovkách vstřelil dva góly.

Nejprve našel Bartečko zpoza branky volného Hrušku, který z bezprostřední blízkosti poslal puk za záda Horčičky. Druhý gól padl 11 sekund před koncem třetiny. Pulpán zachytil na modré čáre vyhození Zlína, posunul Balejovi, jehož střela skončila u levé tyče zlínské branky. Navíc Chomutov nevyužil 49 sekund trvající přesilovou hru pět na tři.

Ve druhé části se už hrál vyrovnaný hokej. Zlín hrozil hlavně v přesilových hrách a v druhé početní výhodě se mu i podařilo snížit. Domácí Malec měl puk na hokejce, ale nevyhodil jej a Veselý táhlou střelou poprvé překonal Řehoře. Vyrovnat mohl ve 26. minutě Matějíček, ale trefil tyč.

Piráti se poté zaměřili na obranu středního pásma a rychlé protiútoky. Krásnou individuální akci předvedl v 45. minutě Kubinčák, který se proháčkoval přes celé kluziště až před Horčičku, ale bekhendovou střelou ho nepřekonal.

Zlín opět hrozil při přesilových hrách. Hlavně při vyloučení Kučného to před brankou domácích 'hořelo', vyrovnat ale Berani nedokázali. Paradoxně ale branku vstřelil Chomutov. Šagát vybojoval při oslabení domácích puk v útočném pásmu, posunul ho Svobodovi, který se trefil mezi betony Horčičky. Dovést zápas ke třetímu tříbodovému zisku se ale domácím nepovedlo. V 55. minutě snížíl Melenovský a 38 sekund před koncem normální hrací doby při power play vyrovnal střelou od modré Marušák.

V prodloužení gól nepadl, o vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých prokázaly lepší produktivitu hosté. Řehoře překonali Honejsek a Holík, Kašíka, který do nich nastoupil místo Horčičky, jen Balej. Zlín tak ukončili minisérii dvou porážek.

9. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Zlín 3:4 po sam. náj. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. D. Hruška (Bartečko), 20. Balej (Pulpán), 50. Jar. Svoboda (Šagát) - 29. O. Veselý (Tesařík, Honejsek), 55. Melenovský (Holík), 60. Marušák (F. Čech), rozhodující nájezd Holík. Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3723.
Chomutov: Řehoř - Malec, Lakos, Pulpán, Šulák, Bartejs, Kučný, Mazanec - Balej, Bartečko, Jar. Svoboda - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Sikora, Hřebejk - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.
Zlín: Horčička (na nájezdy Kašík) - Marušák, Valenta, Matějíček, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Okál, Leška, O. Veselý - Balaštík, Holík, Kubiš - Honejsek, Čajánek, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: