Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 4:1Hradec Králové bodoval pojedenácté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Lev 0 : 1
25. Mikuš 1 : 1
33. Šimánek 2 : 1
45. Frühauf 3 : 1
60. Kudrna 4 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 13. kole extraligy mistrovskou Plzeň 4:1 a bodovali už pojedenácté za sebou. Mountfield sice prohrával po trefě Jakuba Lva, ale výsledek otočili Peter Mikuš, Jiří Šimánek, Peter Frühauf a Jaroslav Kudrna.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Rudolf Červený (vlevo) a útočník Plzně Martin Straka.

Článek

Do branky Východočechů se poprvé od začátku postavil Kacetl, který dostal přednost před Kantorem. V plzeňské sestavě se zase objevil poprvé zkušený útočník Josef Straka, který přišel po konci angažmá v Langnau. V Hradci se zařadil na křídlo druhého útoku po boku jmenovce Martin Straka, jenž se vrátil do hry po zranění poprvé od 1. října.

První třetina byla ve znamení hradecké klasiky. Draisaitlův soubor se prezentuje úpornou hrou, na níž nenacházeli recept ani plzeňští technici. Proto byl začátek spíše upracovaný. Mírně nebezpečnější byli domácí, jenže do vedení se dostali zkušenější hosté. Perfektní kombinaci zakončil po Pletkově zadovce zpoza brány Lev.

V prostřední části však přišel hradecký obrat. Velký podíl na změně skóre měli domácí obránci. První branku vstřelil tečí Červeného přihrávky v 25. minutě Mikuš. Bylo to těsně poté, co Mountfield neproměnil jednu z přesilovek. Další početní výhoda mu však již vyšla. A opět v tom měl prsty zadák. Frühauf poslal do úniku po pravé straně kapitána Šimánka, jehož tvrdá rána prolétla za záda gólmana Machovského.

Vlasák ani Pletka skórovat nedokázali

Hradec se zvedl po velkých šancích hostů. Nejprve Vlasák nastřelil po Dudově nahrávce tyčku, poté netrefil prázdnou branku Pletka. Hosty neproměněné šance mrzely.

Přišla totiž i třetí branka ve 45. minutě, která byla prací domácích obránců. Hradec se opět prosadil v přesilovce a potvrdil úspěšnost, která ho zdobila především v prvních zápasech ročníku. Vydarený posunul puk Frühaufovi, jenž skóroval golfovým úderem. Puk prolétl Machovskému mezi nohama.

Plzeň se na konci zápasu ani nedostala do tlaku - Hradec byl totiž aktivnější a donutil hosty faulovat. Do bitky se pustil i Američan Hollweg, ke zvratu to však nevedlo. Naopak vítězství Mountfieldu potvrdil Kudrna.

13. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Mikuš (Červený), 33. Šimánek (Frühauf), 45. Frühauf (Vydarený), 60. Kudrna (Mertl, Mikuš) - 16. Lev (Kratěna, Pletka). Rozhodčí: Hribik, Polák - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 3:9, navíc Červený (Hradec Králové) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4721.
Hradec Králové: Kacetl - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - Kudrna, Mertl, Šimánek - Škoda, Červený, L. Květoň - Tvrdík, Knotek, Suja - Švihálek, Langhammer, Rousek. Trenér: Draisaitl a Kučera.
Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Duda, Kašpařík, Vlasák - Indrák, Martin Straka, J. Straka - Kratěna, Lev, Pletka - Š. Novotný, T. Sýkora, Hollweg. Trenér: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Reklama

Související témata: