Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 1:0Sešívaní po pěti zápasech zase vyhráli, vršovické derby rozhodl Koubkův střelec Juhar

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Juhar 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Po dvou měsících a pěti zápasech bez výhry mohou fotbalisté Slavie zase slavit tříbodový zisk. V utkání 12. kola Gambrinus ligy porazili v sousedském vršovickém derby Bohemians 1905 v poměru 1:0. Zápas rozhodl záložník Juhar, jehož trenér Koubek podruhé nasadil do útoku a slovenský hráč stejně jako minule v Plzni znovu skóroval. Slavia se tak na svého soupeře bodově dotáhla a zaznamenala vůbec první podzimní výhru na domácím hřišti.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Juhar zdraví slávistické fanoušky.

Článek

Kapitán slávistů Karol Kisel i nadále chyběl v základní sestavě. Po vypršení trestu už byl k dispozici, ale po nemoci a lehčím zranění usedl jen na lavičku náhradníků. Trenér Koubek věřil sestavě, která sahala po vítězství v Plzni. Jen Zmrhala nahradil Gecov, a to byla jediná změna proti minulému kolu.

Od prvních minut bylo znát, že sešívaným se pod taktovkou přísného kouče vrací potřebné sebevědomí. Hrnuli se do útoku, moc šancí jim to ovšem nepřinášelo. V 11. minutě ji měl Nitrianský, ale trefil jen brankáře Havránka. Také druhou šanci měl Nitrianský, po Ličkově pobídce pálil nepřesně. Klokani odpověděli příležitostí exslávisty Hory, jehož střelu brankář Rakovan vyrazil na roh. Následující minuty patřily hostům, ale bez výsledku.

Minutu před přestávkou se potvrdilo, jak mazaným lišákem je kouč Koubek. Když zjistil, že v Edenu prostě góloví útočníci nejsou, tak si jednoho vyrobil ze záložníka Juhara. Ten minule v Plzni vstřelil jediný gól Slavie a tentokrát po přihrávce Nevese překonal i Havránka. Pak se slovenský střelec rozběhl před televizní kamery, aby nápisem na tričku poděkoval svým košickým kamarádům a příznivcům.

Juhara bylo plné hřiště i po přestávce, kdy ohrozil branku střelou zdálky. Střílel i aktivní Nitrianský, ale tomu nebyl gól přán. Při Dobrotkově tutovce se zase zaskvěl brankář Havránek. Slávisté se pak marně domáhali penalty za ruku, takže stav byl stále na vážkách. Střídající Ndiaye ovšem v pádu hlavičkoval mimo a nevyrovnal, a tak slávisté zlaté body udrželi.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 44. Juhar. Rozhodčí: M. Paták - Jiřík, Hrabovský. ŽK: Juhar. Diváci: 7842.
Slavia: Rakovan - Dostál, Škoda, Dobrotka, Neves - Petrák (86. Zmrhal), Gecov - Prošek (54. Mičola), Lička (75. Kisel), Nitrianský - Juhar. Trenér Koubek.
Bohemians: Havránek - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl - Jindřišek, Rada (46. M. Štochl) – Moravec (76. Kolář), Nerad, Bartek (60. Ndiaye) - Hora. Trenér Weber.

Reklama

Související témata: