Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:0Třinec porazil obhájce titulu z Plzně, o výhře rozhodl ve druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Adamský 1 : 0
31. Polanský 2 : 0
39. Roth 3 : 0
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili na vlastním ledě v 17. kole extraligy obhájce titulu Plzeň 3:0. Oceláři vstřelili všechny tři branky ve druhé třetině a všech byl Jiří Polanský. Nejproduktivnější hráč Ocelářů jednou skóroval a na další góly přihrál Martinu Adamskému a Vladimíru Rothovi. Brankář Šimon Hrubec si připsal třetí čisté konto v sezóně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na třiceckého brankáře Šimona Hrubce si plzeňští hokejisté tentokrát nepřišli. Nepřekonal ho ani Václav Pletka.

Článek

Poprvé v ročníku nastoupil za Oceláře Jakub Orsava, který se zařadil do druhé formace k nejproduktivnějším hráčům týmu Polanskému s Adamským. V úvodu bylo právě toto trio nejnebezpečnější, ale po rozmíšce Linharta s Dudou se šance rodily hlavně na straně Plzně. Josef Straka při přesilovce čtyři na tři trefil v gólovce přemísťujícího se Hrubce, a když už byl třinecký brankář překonán, zachránila ho po střele Martina Straky pravá tyč. V závěru třetiny nepohnul se skóre ani Novotný, jenž rychlý kontr Plzně zakončil střelou doprostřed branky.

Oceláři hrozili zejména v přesilových hrách, přičemž šance Zagrapana i Martina Růžičky volaly po gólu, ale domácí se poprvé prosadili až čtyři sekundy po návratu Martina Straky z trestné lavice. Polanský učebnicovým pasem uvolnil Adamského, který zakončoval do zcela prázdné branky. Domácím od té chvíle narostla křídla. Peterek z předbrankového prostoru bekhendem vysoko přestřelil, další dvě přečíslení dva na jednoho nedotáhl do gólové podoby Rákos a po něm ani Květoň.

Druhé trefy se přesto domácí dočkali. Polanský ustál souboj s Hanzlíkem a pěknou bekhendovou kličkou zvýšil vedení Třince. Hosté působili v této pasáži bezradným dojmem a příliš jejich hru nepozvedl ani oddechový čas. Pokud by měl lépe seřízena mířidla kanonýr minulého ročníku Růžička, mohlo být s Plzeňskými hůře. I tak domácí, kteří minulý týden dvakrát ztratili dvoubrankový náskok, přidali třetí zásah: obránce Roth našel skulinku mezi levou tyčkou a betonem Machovského, který ve 35. minutě vystřídal Mensatora.

Plzeňská brankářská jednička pro dnešní zápas měla pravděpodobně pouze problém s výstrojí, neboť ve třetí třetině už opět stála mezi třemi tyčemi. A hned musel Mensator řešit šance Adamského a Rufera. Hosté se k očekávanému náporu nemohli dlouho nadechnout, největší možností snížit pohrdl Kašpařík, který z mezikruží netrefil branku.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Adamský (Polanský, Orsava), 31. Polanský (Rákos), 39. Roth (Polanský). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4086.
Třinec: Hrubec - Galvas, Hrabal, Linhart, Roth, Zíb, Kania, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Zagrapan - Adamský, Polanský, Orsava - D. Květoň, Peterek, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer - Rákos. Trenéři: Kalous a Marek.
Plzeň: Mensator (35. - 40. Machovský) - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Frolo - Indrák, Martin Straka, J. Straka - Kratěna, Lev, Pletka - Vlasák, Kašpařík, Duda - Š. Novotný, T. Sýkora, Petruška. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Reklama

Související témata: