Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 2:1Litvínov porazil v derby Chomutov a poslal Piráty na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Martynek 1 : 0
50. Jánský 2 : 0
60. Mrázek 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali v 17. kole extraligy v severočeském derby Chomutov 2:1 a posunuli se z posledního místa o tři body právě před Piráty. Ti prohráli devět z deseti zápasů a klesli na dno. Vítězství Vervy zařídili Rostislav Martynek a Peter Jánský, za Chomutov snížil až osm vteřin před koncem Jaroslav Mrázek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Viktor Hübl (uprostřed) z Litvínova a Angel Krstev (vlevo) s brankářem Matúšem Kostúrem, oba z Chomutova.

Článek

Domácí hráli hned v úvodu utkání přesilovou hru, ale paradoxně největší šanci měli hosté, když ujel exlitvínovský Kubinčák, ale na Francouze si nepřišel. Poté měli početní výhodu i Chomutovští, tentokrát přebruslil Krsteva Hübl, ale do zakončení ho hostující zadák nepustil. V 10. minutě nebezpečně vypálil Gula, ale puk šel těsně vedle levé tyčky.

O pár sekund později Skleničkova rána orazítkovala pravou tyčku a po Šlégrově střele zakročil Kostúr. V 15. minutě se už Litvínovští ujali vedení. Černý s Majdanem zabojovali v útočné třetině o puk, ten se dostal k Martynkovi, který pohotově skóroval. V závěru úvodní třetiny opět úřadovala třetí lajna domácích, ale Majdan trefil dobře postaveného Kostúra.

Hosté vstoupili do druhé části aktivněji a vypracovali si i řadu šancí, ale ztroskotávali na výborně chytajícím Francouzovi. V polovině utkání hezkou kličkou oklamal Sikora Šlégra, ale zakončení se mu nepovedlo. V další chomutovské šanci byl Kubinčák, ale opět se zaskvěl domácí brankář. Teprve ve 33. minutě měli černožlutí první vážnější šanci ve druhé třetině, když zůstal Hübl sám před Kostúrem, zblízka však bekhendovou kličkou neuspěl. Poté uháněl sám na Francouze Sikora, ale v zakončení selhal.

Ve třetím dějství byl Litvínov od úvodního buly opět lepší, ale střela Rosy těsně minula levou tyčku. Druhé branky domácích se diváci dočkali v zaplněné hale v 50. minutě, kdy se trefil Jánský. Verva si svůj náskok hlídala až do samotného konce a Piráti se dlouho nemohli dostat ani do útočného pásma. Osm vteřin před koncem však vystřelil Mrázek a puk skončil za překvapeným Francouzem. Byla to však pouze kosmetická úprava skóre.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Martynek (Majdan, J. Černý), 50. Jánský (Ručinský, Hübl) - 60. J. Mrázek (Rutta). Rozhodčí: Šír, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 5802.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Šlégr, Gula, Posmyk, Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Rosa, Hanzl, Ručinský - Majdan, J. Černý, Martynek - Písařík, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava.
Chomutov: Kostúr - Krstev, Malec, J. Mrázek, Pulpán, Šulák, Kučný, Bartejs, Rutta - Balej, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Hřebejk, Sikora, Šagát - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín