Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 3:4Karlovy Vary při oslavách neuspěly a podlehly Zlínu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Veselý 0 : 1
12. Balaštík 0 : 2
15. Zaťovič 1 : 2
29. Holík 1 : 3
31. Hovorka 2 : 3
34. Honejsek 2 : 4
40. Hovorka 3 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 17. kole extraligy se Zlínem 3:4 a museli při oslavách 1000. utkání v nejvyšší soutěži strávit pátou porážku z posledních šesti duelů. Energie nastoupila v retro dresech z roku 1951 a před zápasem bylo do karlovarské Síně slávy uvedeno dalších šest bývalých osobností.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Útočník Zlína Jaroslav Balaštík střílí gól karlovarskému brankáři Tomáši Závorkovi.

Článek

Dosavadní patnáctku členům doplnili Karel Janovský, Zdeněk Nádvorník (in memoriam), Antonín Podlaha, Miloslav Procházka, Vladimír Šuchman a Jan Jánský.

Od prvních minut byli v první třetině aktivnější hosté. Po úvodní šanci Melenovského využil v šesté minutě bleskově přesilovou hru Veselý. Když na druhé straně postupně neuspěli Hovorka a Látal, měnilo se skóre opět ve prospěch Moravanů. Po ideální přihrávce Lešky se ve 12. minutě trefil Balaštík.

Energii vrátil do zápasu Zaťovič, který z bezprostřední blízkosti překonal Horčičku. V 18. minutě se domácím naskytla šance na vyrovnání a to v podobě minutu trvající přesilovky pět na tři. Početní výhoda ze strany Energie však zůstala nevyužita.

Pohledný útočný hokej se hrál i v prostředním dějství. Hokejově navrch měl v této fázi hry Zlín. Ve 29. minutě při vyloučení Gulašiho vyšachovali hosté karlovarskou obranu a druhou přesilovou hru využil Holík. Ve využívání početních výhod navíc nechtěli zaostat ani Karlovarští a o dvě minuty později snížil Hovorka.

Netrvalo však dlouho a bylo to opět o dvě branky ve prospěch hostů. Při vyloučení Kverky potvrdil stoprocentní úspěšnost jejich přesilovek navrátilec do zlínské sestavy Honejsek. Domácí se ale nevzdávali. Do konce druhé třetiny chybělo pět vteřin a Hovorka svou druhou brankou, znovu v přesilovce, dal Západočechům naději.

Mezi 46. až 48. minutou nevyužila Energie i přes velký tlak dvě po sobě jdoucí přesilovky, největší šance Hovorky a Dlouhého vychytal Horčička. Po ubráněných oslabeních hlídal Zlín svojí chytrou defenzivou jednobrankový náskok a vyrážel k nebezpečným protiútokům. Definitivně rozhodnout mohli Honejsek a Kubiš, ale i Závorka byl pozorný. I přes velkou snahu a minutovou power play nedokázali domácí dotáhnout zápas do prodloužení.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Zaťovič (Pohl), 31. Hovorka (M. Látal, Gulaši), 40. Hovorka (Roman Vlach) - 6. O. Veselý (Balaštík, Leška), 12. Balaštík (Leška), 29. Holík (Čajánek), 34. Honejsek (Čajánek, Holík). Rozhodčí: Kalivoda, Šindler - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:3. Diváci: 3385.
Karlovy Vary: Závorka - Schusser, Bičánek, Kubka, J. Drtina, Parýzek, Gulaši - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Hovorka, Roman Vlach, J. Doležal - M. Látal, J. Kverka ml., Kytnár. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Honejsek, Čajánek, Kubiš - Holík, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Reklama