Hlavní obsah

Brno - Jihlava 1:0Pašek vystřelil Brnu důležité vítězství nad Jihlavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Pašek 1 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna ve 13. kole první ligy porazili Jihlavu 1:0 zásluhou gólu Davida Paška. Připsali si tak třetí domácí vítězství za sebou, díky čemuž se dostali z pásma sestupu. Naopak Jihlava venku nevyhrála poosmnácté za sebou a z posledních šesti ligových zápasů získala jediný bod. V případě pondělního bodového zisku Bohemians Praha 1905 se tak propadne na předposlední příčku.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Jiří Krejčí (vlevo) z Jihlavy a Karel Kroupa z Brna v utkání 13. kola fotbalové Gambrinus ligy.

Článek

V mrazivém podzimním počasí začali lépe fotbalisté Zbrojovky, kteří byli častěji u míče a snažili se tvořit hru. A také se dostali do první slibné šance. Kroupa sklepl míč na rozběhnutého Paška, který protáhnul brankáře Blažka.

O Jihlavě nebylo na útočné polovině dlouho vidu ani slechu, přesto mohla na konci třicáté minuty udeřit. Masopust využil chybné rozehrávky Skaláka a zamířil si to přímo na Hladkého bránu. Brněnský brankář však dobře vyběhl a jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal zpacifikovat.

Udeřit mohlo i na druhé straně. Lutonský se opřel do míče a jeho pokus jen těsně minut branku.

Jihlava na gól Brna neodpověděla

Druhý poločas začal svižnou střelou kapitána Zbrojovky Zavadila, jenž se opřel do míče z hranice velkého vápna a kousíček chyběl, aby zkušený záložník rozvlnil síť. Posléze hlavičkoval v tísni Lutonský.

Dlouho se nic nedělo a na obou stranách se do hry vkrádala nepřesnost za nepřesností. V 72. minutě však přišel klíčový okamžik zápasu. Pašek si naběhl na přesný centr Skaláka a umístěnou hlavičkou uklidil míč do sítě.

Doposud nevýrazná Jihlava se v závěru vrhla do útoku a snažila se o vyrovnání. To mohlo přijít pět minut před koncem, ale parádní střelu Masopusta zneškodnil skvělým zákrokem brankář Hladký. Brňané pak již těsný výsledek uhájili.

13. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 72. Pašek. Rozhodčí: Ardeleánu - Kovařík, Kotík. ŽK: Skalák, Zavadil, Doležal - Karlík. Diváci: 3307.
Brno: Hladký - Janotka, Košťál, Pernica - Pašek, Fischer, Zavadil, Hyčka - Lutonský (75. Glaser), Kroupa (81. Markovič), Skalák (88. Avdič). Trenér: Kotal.
Jihlava: Blažek - Tlustý, Krejčí, Šourek, T. Marek - Karlík, Jánoš (76. Přeučil), Jungr (80. Teplý), Koloušek, Masopust - Harba. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články