Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 4:2Dvougólový Čech rozhodl o výhře Zlína nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Zohorna 0 : 1
21. Veselý 1 : 1
27. Nosek 1 : 2
37. Leška 2 : 2
42. Čech 3 : 2
49. Čech (penalta) 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v 18. kole extraligy Pardubice 4:2 a i podruhé v sezoně tak vyšli v souboji s Východočechy vítězně. Zápas rozhodly dvě branky Filipa Čecha ve třetí třetině. Berani tak potvrdili předchozí výhru z Karlových Varů a pošesté za sebou bodovali, Pardubice si připsaly šestou porážku ze sedmi posledních utkání.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Filip Čech (vpravo) vstřelil čtvrtou branku Zlína proti Pardubicím.

Článek

V úvodu zápasu odolal Zlín náporu Pardubic. Poté se v přesilovce do dobré šance dostal Honejsek, jenž vystřelil do připraveného brankáře Salfického. Pardubice forčekovaly a napadaly rozehrávku Zlína, kterž se tak ztěžka dostával do útočného pásma.

Z nenápadné akce udeřili Východočeši ve vlastním oslabení a ve třetí přesilovce Zlína. Petr Sýkora odvedl 'černou' práci a připravil pozici pro Tomáše Zohornu, jenž překonal gólmana Horčičku.

Do druhé dvacetiminutovky vlétli Zlínští zostra a ze svého důrazu vytěžili vyrovnávací gól Veselého. Nerozhodný stav ale neplatil dlouho. Zlínská obrana si vybrala slabší chvilku, útočník Tomáš Nosek ji ujel a střelou mezi betony překonal Horčičku.

Další zaváhání domácí defenzivy po brejku Kousala Horčička zachránil. Berani trápili hostující obranu a nakonec se dočkali vyrovnání po značně kuriózní situaci. Leška z ostrého úhlu nahodil puk k bližší tyčce a Salfický si kotouč nešťastně srazil do branky.

Na začátku poslední třetiny svěřenci trenéra Vlacha zatlačili svého soupeře a díky gólu Filipa Čecha poprvé v zápase vedli. Paradoxně v oslabení ujeli Melenovský s Leškou, ale první jmenovaný Salfického nepřelstil. Hrdinou zápasu se nakonec stal Filip Čech. Domácí útočník si vynutil trestné střílení, které s přehledem proměnil a rozhodl o druhé výhře Zlína v řadě.

18. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubic 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. O. Veselý (Leška, Balaštík), 37. Leška (Marušák), 42. F. Čech (Honejsek), 49. F. Čech z trest. střílení - 15. T. Zohorna (P. Sýkora), 27. T. Nosek (Kousal, Radil). Rozhodčí: Husička, Minář - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4474.
Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, P. Sedláček, Z. Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Pardubice: Salfický - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, Kousal, T. Nosek - Tybor, Marha, Starý - Půhoný, Číp, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: