Hlavní obsah

Hradec Králové - Kladno 2:0Kantor vychytal druhou nulu a Hradec Králové je druhý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Knotek 1 : 0
39. Kudrna 2 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Druhou nulu v sezóně vychytal brankář Hradce Králové Pavel Kantor, který tak v 18. kole extraligy přispěl k domácí výhře Mountfieldu nad Kladnem 2:0. Východočeši se po tříbodovém úspěchu posunuli na druhé místo v tabulce.

Článek

Dva zápasy ve vlastní aréně skončily pro hradecké hokejisty nezdarem. Tým trenéra Draisaitla nestačil na rozjetou Spartu ani trochu překvapivě na Karlovy Vary se skvělým gólmanem Závorkou. Do duelu s Kladnem však šli povzbuzeni pátečním obratem na Slavii, kde zvítězili 2:1.

Naopak Kladno dvakrát v řadě nebralo ani bod, naposledy doma podlehlo Pardubicím. Proto byl Hradec v lepším rozpoložení a jeho tabulková převaha se také projevovala. Už ve 3. minutě to vypadalo na první branku zápasu. Tvrdík po otočce našel Knotka, jehož střela se odrazil od horní tyče na brankáře Cháberu. Sudí nechali verdikt na videorozhodčím, který potěšil hosty - rozhodl, že gól nepadl.

Spolupráce stejných hráčů však poslala Hradec do vedení. V 18. minutě uvolnil Tvrdík Knotka do samostatného nájezdu a ten střelou o tyč překonal Chráberu. "Na tomhle ledě jsem nemohl moc vymýšlet, jen jsem se snažil trefit volné místo," řekl Knotek.

Na (ne)kvalitu ledu na hradeckém stadionu si nestěžoval první. "Je to jako byste fotbalisty poslali hrát na oraniště," řekl například sparťanský trenér Josef Jandač. "Led je těžký, špatně se na něm hýbe," přidal se karlovarský gólman Tomáš Závorka.

Také proti Kladnu nebyla plocha ideální, ale hlavně ve druhé třetině na to hosté nehleděli. Byli lepší. Prosazovali se technicky, například Patera s Tenkrátem ukazovali svou třídu. Ke gólům to však nevedlo, v domácí brance totiž stál jistý Kantor. Ve 24. minutě například zastavil lapačkou samostatný únik Tenkráta a předvedl zákrok zápasu.

Zkušený Tenkrát měl nakonec prsty v druhém domácím gólu. Byl vyloučen za sekání, zlomil totiž hůl dalšího matadora Kudrny. A právě Kudrna ve 39. minutě jeho prohřešek potrestal. Ve druhou branku zužitkoval křížnou přihrávku kapitána Šimánka.

Ve třetí třetině se domácí zaměřili na defenzivu. Zvládli i dvě oslabení, Kantorovi dvakrát pomohla horní tyčka. Hlavně Dragounovu bombu by jen těžko zastavil.

Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Knotek (Tvrdík, Podlešák), 39. Kudrna (Šimánek, Vydarený). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 4158.
Hradec: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Škoda, Červený, L. Květoň - Tvrdík, Knotek, Podlešák - Nedvídek, Langhammer, Marek. Trenér: Draisaitl a Kučera.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Majeský - Tenkrát, Patera, Machač - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Eberle, Kuchler, Hlaváč - Strnad, Lukáč, Havlíček. Trenér: Vojta, Kopecký a Tatíček.

Reklama

Související témata: