Hlavní obsah

Drama v Ottawě. Rus Ničuškin sestřelil brankáře Andersona, toho odvezli na nosítkách!

Ottawa

Fanouškům hokejistů Ottawy v nedělním utkání NHL proti Dallasu pořádně zatrnulo. Za nerozhodného stavu 3:3 v prodloužení se na domácí branku řítil ruský útočník Valerij Ničuškin, který si to namířil rovnou do brankáře Senátorů Craiga Andersona. Zkušený gólman šel po puku, když v té chvíli dostal tvrdý zásah kolenem do hlavy. Z ledu ho odvezli na nosítkách, naštěstí vše odnesl „jen“ s naraženým krkem.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Útočník Dallasu Valerij Ničuškin atakuje brankáře Ottawy Craiga Andersona.

Článek

Náraz ruského útočníka do hlavy dvaatřicetiletého brankáře vyvolal v Ottawě chvíle hrůzy. Strážce domácí svatyně zůstal ležet na ledové ploše a ihned se k němu vypravili lékaři. Andersona nakonec museli odvézt na nosítkách, dokonce mu ani nesundali helmu.

Napětí však po několika sekundách polevilo, domácí gólman totiž vztyčil prst a fanouškům dal jasný signál, že bude v pořádku. „Bude v pohodě, má jen pochroumaný krk," tvrdil po utkání kouč Senátorů Paul MacLean. Anderson tak přišel o samostatné nájezdy, v kterých nakonec uspěli hosté z Dallasu a vyhráli 4:3. Dvaatřicetiletý brankář vynechá minimálně následující zápas s Columbusem.

Reklama

Související témata: