Hlavní obsah

Dukla - Bohemians 1905 1:1Pražská derby jsou pro Duklu prokletá, nedokázala porazit ani Klokany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Pospěch 1 : 0
75. Bartek 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Pražská derby se na podzim proměnila pro Duklu v prokleté. Prohrála v něm se Slavií i Spartou, v tom posledním letošním se pak musela doma proti Bohemians smířit s remízou. Import bodu z Julisky je nesporným úspěchem Klokanů, kteří na vedoucí gól Pospěcha dokázali promptně odpovědět trefou střídajícího Bartka. Ten byl na trávníku jen pár vteřin, ale stačil se postarat o vyrovnání a tudíž i nerozhodný výsledek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ondřej Vrzal z Dukly (vlevo) si kryje míč před Janem Moravcem z Bohemians 1905.

Článek

Pomalu půlhodiny trvalo permanentní obléhání brány Klokanů, během níž se hosté nedostali ani za půlící čáru, vytrvalá převaha ovšem Dukle vedení nepřinesla. Její ofenzivě totiž scházel nápad, moment překvapení a hlavně přesnější finální přihrávky.

Obléhání bez efektu

Hosté navíc vystavěli před Berkovcem mnohdy až šestičlenný obranný val, umně bránili a hlavně si v defenzívě nijak nekomplikovali život. Volili třeba i odkopy do zámezí nebo na roh, jen aby drželi Duklu na distanc. Podstatné pro ně bylo, že čisté konto drželi, neboť Malého trestný kop minul bránu a Kaloudovu jedovatou střelu Berkovec vyrazil.

Po půlhodině se začali osmělovat i klokani, kteří se pokoušeli o rychlé výpady. Přílišné nebezpečí však nepředstavovaly, takže domácí brankář Rada za celý poločas neřešil jedinou nebezpečnější střelu, natož pak vážnější situaci, neboť i hlavička Štochla dvě minuty před přestávkou mířila dobrý metr nad břevno.

Promptní odpověď Klokanů

Po půli se scénář opakoval. Aktivnější Dukla přidala na pohybu i důrazu, takže si opět vynutila převahu a nastěhovala se na dlouhé minuty před šestnáctku Klokanů, jenže výsledkem jejího snažení bylo jen břevno nastřelené Vorlem. Ten totiž přizvedl Malého trestný kop, míč si ovšem cestu za Berkovcova záda nenašel.

Až v 70. minutě se tak domácí dočkali vedení... Romera totiž chytrou přihrávkou vyzval k sólu Pospěcha, kterého nedokázal křižující Štochl zastavit. Domácí kanonýr se ocitl sám před Berkovcem a lehce ho přehodil.

Bohemians ovšem promptně odpověděli, neboť jim dokonale vyšlo střídání. Bartek byl na hřišti jen pár vteřin a po Radově trestném kopu zařídil zblízka vyrovnání.

Klokani v poslední minutě přežili nebezpečnou hlavičku Marka, takže cennou remízu ubránili. Dukla tak ani v třetím podzimním pražském derby nevyhrála.

Fotbalová Gambrinus liga, 14. kolo:
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Branky: 70. Pospěch - 75. Bartek. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Ratajová. ŽK: Pospěch, Romera, Malý - Šmíd, Berkovec. Diváci:  4823.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Malý, Gedeon, Marek Hanousek (86. Marek) - Kalouda (64. Pázler), Pospěch, Mareš. Trenér: Kozel.
Bohemians: Berkovec - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Kolář (29. Růžička) - Jindřišek - Moravec, Nerad (74. Bartek), Rada, Hora - M. Štochl (89. Krch). Trenér: Weber.

Reklama