Hlavní obsah

Brno - Zlín 3:1Hokejisté Komety Brno zdolali po tuhém boji Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Němec 1 : 0
47. Marušák 1 : 1
50. Hruška 2 : 1
59. Čermák 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili v 19. kole extraligy po tuhém boji v derby Zlín 3:1. Jedním ze strůjců vítězství byl brankář Marek Čiliak, který kapituloval pouze po střele Jiřího Marušáka. Góly Brna zaznamenali Vojtěch Němec, Jan Hruška a Leoš Čermák. Zlín po šesti utkáních vyšel poprvé bodově naprázdno. Brňané ukončili sérii dvou domácích nezdarů ve vzájemných utkání, ze kterých v uplynulé sezoně získali jen bod.

Článek

Zlín vstoupil do utkání aktivně a svou hrou se snažil navázat na předcházející dobrou výsledkovou sérii před reprezentační přestávkou. Taktiku postavil na bránění středního pásma a napadáním protivníka hned po ztrátě kotouče. Brňané bez zraněného útočníka Jakuba Svobody - ale už s uzdraveným obráncem obráncem Noskem - jen s obtížemi zakládali protiútoky a také se příliš často nedostávali k zakončení.

Naopak Berani byli nebezpeční i v ofenzívě. Zejména Leškova a Čajánkova řada si přesnou kombinační souhrou vypracovala několik slibných příležitostí. V šesté minutě trefil Sedláček tyčku, zbývající šance Zlína zlikvidoval brankář Čiliak.

Kometě hodně pomohla hned v úvodu druhé třetiny hrubá chyba protivníka. Rozehrávku z rohu kluziště z obranného pásma zachytil Tomáš Svoboda, přiklepl kotouč Němcovi, jenž se ocitl zcela sám před brankářem Horčičkou. I když mu střela nesedla, kotouč doplachtil do sítě. Na rozdíl od úvodní třetiny zvýšila Kometa útočnou aktivitu, pouze se stejně jako soupeř neprosadila v koncovce. Nejblíže ke zvýšení náskoku měl ve 38. minutě domácí útočník Hruška, který trefil horní tyčku. Šance měl i Zlín, bojovný hokej doplňovala i oboustranná nervozita. Více na ni doplácel častějšími vyloučeními Zlín, Kometa se ale v přesilovkách neprosadila.

V poslední třetině sice ještě vykřesal naději na bodový zisk vyrovnávací brankou Marušák, ovšem o dvě minuty později vstřelil vítěznou branku Jan Hruška. Zlín se ještě marně pokusil 105 sekund před koncem o power play. Po chybě v rozehrávce však Čermák pečetil vítězství Brna gólem do prázdné branky.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. Němec (T. Svoboda), 50. J. Hruška (Jan Hanzlík, Burian), 59. Čermák - 47. Marušák (Honejsek, F. Čech). Rozhodčí: Mikula, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:8, navíc Koreis - Zámorský oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - H. Zohorna, L. Čermák, Holec - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - P. Mrázek, Koreis, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, P. Sedláček, Z. Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: