Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 2:3 PPLitvínov podlehl v prodloužení Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Lukeš 1 : 0
7. Podlešák 1 : 1
24. Ručinský 2 : 1
31. Šimánek 2 : 2
63. Květoň 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v 19. kole hokejové extraligy s Hradcem Králové 2:3 v prodloužení. Domácí sice v průběhu duelu otočili skóre z 0:1 na 2:1, ale nakonec rozhodl v 63. minutě hostující útočník Lukáš Květoň.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hokejistů Hradce Králové po výhře v Litvínově.

Článek

Ve druhé minutě chtěl prověřit gólmana Kantora střelou z mezikruží Hanzl, ale vysoko přestřelil. Na druhé straně se řítila dvojice Podlešák - Švagrovský na jediného obránce, ale Kousalík svou úlohu zvládl bravurně, když Podlešákovi nedovolil zakončit ani přihrát. V sedmé minutě se již Mountfield radoval. Přihrávku zpoza branky uklidil za záda domácího brankáře Podlešák.

Za pouhých 26 vteřin bylo srovnáno, když Lukeš nejprve svou střelou trefil bránícího hráče, druhým pokusem však našel přesně škvírku mezi Kantorovými betony. V další šanci Severočechů byl Černý, puk z jeho hole ovšem letěl nad a když se ranou od modré neprosadil ani Posmyk, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Úvod druhé části patřil domácím, Hanzl jedovatě vypálil švihem a Kantor měl s jeho střelou plnou lapačku práce. Vzápětí se dostal ke třem dorážkám kanonýr Rosa, ale místo puku skončil v bráně samotný útočník. Černožlutí se dočkali ve 24. minutě, když Šlégr oklamal na modré čáře bránícího hráče, vypálil a z dorážky se prosadil Ručinský.

Opět mohlo být záhy vyrovnáno, ale Hüblovo chybné vyhození Květoň využít nedokázal. V polovině utkání už ale stav vyrovnaný byl. Malý nedůraz obránců před Francouzem využil kapitán Královehradeckých Šimánek, který se výborně zorientoval na brankovišti. Ve 37. minutě zaváhal na červené čáře Šlégr, ale Švagrovský i přesto, že se řítil sám na Francouze, skórovat nedokázal.

Závěrečné dějství příliš pohlednou podívanou nepřineslo a šancí bylo poskrovnu. Ve 45. minutě Langhammerova nenápadná střela skončila na tyčce Francouzovy branky. V další šanci hostů byl Knotek, ale domácí brankář svůj tým podržel. Poté mohl poslat hosty do vedení Kudrna, domácí brankář se však skvěle přemístil a zaklapl své betony včas. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm si nejprve zahrál Litvínov početní výhodu čtyř proti třem, ale nedokázal ohrozit Kantorovu branku. Poté se role otočily, za katrem pykal domácí hráč a po Vydareného přihrávce se ranou bez přípravy trefil po ledě Květoň a připsal tak bonusový bod navíc hostům.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:3 v prodloužení (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Lukeš (Hübl), 24. Ručinský (Šlégr, Hübl) - 7. Podlešák (Švagrovský, Knotek), 31. Šimánek (Kudrna, Mertl), 63. L. Květoň (Vydarevý, Škoda). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Diváci: 3250.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Kousalík - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Rosa, Piroš, J. Černý - Rapáč, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - Kudrna, Mertl, Šimánek - Škoda, Červený, L. Květoň - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Švihálek, Langhammer, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: