Hlavní obsah

Třinec - Sparta 3:2 SNTřinec zdolal Spartu po nájezdech a utnul její vítěznou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kumstát 0 : 1
23. Květoň 1 : 1
24. Rolinek 1 : 2
45. Polanský 2 : 2
65. Polanský (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince porazili v 19. kole extraligy Spartu 3:2 po samostatných nájezdech a utnuli její sérii osmi výher. Domácím hrdinou se stal Jiří Polanský, který v závěru vyrovnal a nakonec rozhodl i penaltový rozstřel. Oceláři si připsali čtvrté vítězství v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hokejisté David Květoň a Václav Varaďa se radují z výhry nad Spartou.

Článek

Bez absentujícího kapitána Bonka mohl Třinec rekordně rychle kapitulovat na domácím ledě, ale Hrubec po deseti sekundách vleže rukou vytěsnil Rolinkovu dorážku z brankoviště.

Sparta zůstala při chuti a aktivním napadáním se snažila vnutit soupeři svůj styl hry. Třinec i před vlastním obecenstvem dostal pocítit, že soupeř má po sérii výher sebevědomí na rozdávání a doma hrál až s očividnou opatrností. Pöpperleho pořádně pověřil až ve 12. minutě Hrabal, ale dělovkou z mezikruží gólmanovi jen vyprášil betony.

I když Třinec v reprezentační pauze piloval přesilové hry, v první části tři neúplné nevyužil a ze čtvrté dokonce inkasoval. Hosté se v 18. minutě po třinecké chybě v útočném pásmu dostali do brejku dva na jednoho a Kumstát se po Pechově přihrávce nemýlil.

Domácí se do rivala pořádně opřeli až v úvodu druhé části a vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat: Květoň zblízka tečoval do sítě Rothovu ránu od modré čáry a Pražané po dlouhých 135 minutách kapitulovali.

Rychlá odpověď Sparty

Nerozhodný stav měl ale jepičí život. Už za dalších 23 sekund znovu strhl vedení na sparťanskou stranu Rolinek, který nejenže zastínil výhled Hrubcovi, ale lehkou tečí stačil ještě změnit směr Piskáčkovy střely. Stalo se tak po pouhých sedmi vteřinách hostující přesilovky.

Po divokém začátku druhé části se boj vrátil spíše do středního pásma, přes které Třinec těžko hledal cesty do gólových situací. Naopak ve 34. minutě ho podržel Hrubec, jenž betonem zlikvidoval Kumstátovu velkou šanci. Sparta nedala domácím píď prostoru ve svém obranném pásmu. O to více je bolela příležitost Orsavy, který z ojedinělé situaci úplně sám před brankou v přesilovce minul levou tyčku.

Neuznaný nájezd

Třinecké vyhlídky mohl ve 46. minutě poslat k ledu Ivan Rachůnek, ale další hostující přečíslení, které volalo po gólu, vyřešil zle. Domácí je za to potrestali prakticky z kontraataku a Polanský nepřesnou střelu Adamského, která se vrátila od zadního mantinelu před bránu, doklepl do sítě. Týmy se pak už nepouštěly do rizika, zato hned v úvodu prodloužení jeli sami na bránu Adamský a po něm Ton, ale scházel jim čas na klidnější koncovku.

Penalty rozhodl dvěma góly Polanský, když před jeho poslední trefou rozhodčí po dlouhém rozboru u videa neuznali branku Buchteleho kvůli posunuté brance.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. D. Květoň (Roth, Varaďa), 45. Polanský (Adamský), rozhodující nájezd Polanský - 18. Kumstát (Pech), 24. Rolinek (Piskáček). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc J. Hlinka (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3160.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Zagrapan, Rákos - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Švrček, Krejčík, Sičák, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Simon, Bahenský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: