Hlavní obsah

Kladno - Liberec 0:3Melicherčík opět neinkasoval, Liberec vyhrál v Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Urban 0 : 1
36. Výtisk 0 : 2
59. Nedvěd 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce zvítězili v 19. kole extraligy na ledě Kladna 3:0. Rytíři po mdlém výkonu počtvrté za sebou nebodovali. Naproti tomu Severočeši poprvé v sezóně vyhráli dvakrát po sobě. Gólman hostujících Bílých Tygrů Marcel Melicherčík vychytal druhý zápas za sebou s čistým kontem.

Článek

Rytíři toužili po reprezentační přestávce získat ztracenou sebedůvěru nejen výhrou, ale i zlepšenou střeleckou produktivitou. Opak byl však pravdou a začátek zápasu je zastihl v útlumu. Severočeši se rovněž rozkoukávali a diváci na tribunách moc vzruchu neviděli.

Liberec se však přece jen začal dříve osmělovat, několikrát prověřil kvality brankáře Chábery a na přelomu první a druhé třetiny měl dvacetivteřinovou početní výhodu pět na tři. Ovšem bez úspěchu.

Stejnou výhodu potom o pár minut později měli Středočeši a dokonce v trvání 100 vteřin. V obrovských šancích však selhali ti nejzkušenější; kapitán Patera nedokázal dopravit puk do odkryté klece z brankoviště a z velmi výhodné pozice se neprosadil ani Hlaváč. Domácí tím zřejmě definitivně urazili štěstěnu.

Hostující Bartek následně ujel domácí obraně, ale Chábera byl připraven. Ovšem v polovině zápasu se už Bílí Tygři ujali vedení. Nedvědovu ránu stačil strážce domácí klece vyrazit jen před sebe a dojíždějící Urban již namířil přesně.

Kladenský kormidelník Vojta okamžitě zareagoval stažením útočných šiků na tři řady, ale nic podstatného to ve hře kladenského týmu neznamenalo. Naopak ve 37. minutě hosté v přesilové hře Výtiskem zvýšili na dvoubrankový rozdíl. V následujících minutách mohli domácí pouze děkovat Cháberovi, že neinkasovali další branky.

V poslední části hry si hosté zkušeně hlídali náskok a svěřenci trenéra Vojty přes zjevnou snahu nenašli recept na výborně chytajícího Melicherčíka, který se tak mohl pochlubit druhým čistým kontem za sebou. Definitivní podobu výsledku napsali hosté necelé dvě minuty před koncem rovněž při přesilovce, kdy se trefil nestárnoucí Nedvěd.

19. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Urban (P. Nedvěd, Hunkes), 36. Výtisk (Víšek, Bulík), 59. P. Nedvěd (Bartek, Víšek). Rozhodčí: Kalivoda, Wagner - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Diváci: 2607.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Majeský, Doudera, L. Procházka, P. Hořava - Tenkrát, Patera, M. Hořava - S. Treille, Dragoun, Hlaváč - Strnad, Lukáč, Eberle - Dalecký, Kuchler, Machač - od 30. navíc Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Verner, Voráček, Výtisk, Šimek, Čakajík, Vitásek - Urban, P. Nedvěd, Dušek - Valský, Filipi, Víšek - Jass, Zacha, J. Vlach. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: