Hlavní obsah

Zlín - Slavia 4:3 SNZlín porazil po nájezdech Slavii, rozhodl Honejsek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Čajánek 1 : 0
22. Sklenář 1 : 1
25. Balaštík 2 : 1
27. Sklenář 2 : 2
37. Veselý 3 : 2
59. Valach 3 : 3
65. Honejsek (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v 20. kole extraligy pražskou Slavii 4:3 po samostatných nájezdech. Po dvou třetinách vedl Zlín 3:2, ale Slavia v závěru základní hrací doby vyrovnala. V nájezdech rozhodl o výhře Zlína jediný úspěšný exekutor Antonín Honejsek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Slávistický brankář Dominik Furch likviduje šanci Bedřicha Köhlera.

Článek

V sestavě Zlína chyběl kvůli zranění Filip Čech a naopak se do hry vrátil Bedřich Köhler. K jubilejnímu 1000. utkání v nejvyšší soutěži nastoupil útočník Marek Melenovský.

V úvodních minutách Zlín ubránil první oslabení a následně udeřil. Po vhazování nahodil puk na branku Holík a Čajánek šikovnou tečí překonal gólmana Furcha. Zlínští měli více ze hry, ale nevyužili dva menší tresty Valacha. S ojedinělými pokusy Slavie si brankář Horčička poradil.

Druhá třetina nabídla hokejovější podívanou bohatou na góly. Slavia sice nejprve vyrovnala díky Sklenářovi, ale o několik minut později v přesilovce vrátil Zlínu jednogólový náskok Balaštík. Zlínský kanonýr nikým nekrytý zblízka tečoval střelu Marušáka za bezmocného Furcha.

Pražané ale opět zabojovali a druhým gólem Sklenáře vyrovnali. Neohroženě si počínal Furch, jenž efektně betonem vyrazil střelu Holíka. Ochránce slávistické branky ale nakonec kapituloval, když v závěru třetiny Veselý tečoval Leškovu střelu.

V poslední části měli Zlínští k dispozici dvojnásobnou přesilovku v délce 81 sekund, kterou ale nevyužili. Slavia tak stále živila naději na vyrovnání. Při vyloučení Lešky se paradoxně do šance dostal Köhler, jenž proti Furchovi neuspěl a prodloužil tak čekání na letošní premiérovou trefu. Do konce třetí sirény zbývalo 76 sekund, když Slavia zatlačila svého soupeře a gólem Valacha si vynutila prodloužení.

V nastaveném čase byli aktivnější svěřenci trenéra Vlacha, kteří své šance nevyužili. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž uspěl jakožto jediný exekutor Antonín Honejsek. Domácím k výhře pomohl i brankář Kašík, který na nájezdy nahradil Horčičku.

20. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Slavia Praha 4:3 po sam. náj. (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Čajánek (Holík, Kubiš), 25. Balaštík (Marušák, O. Veselý), 37. O. Veselý (Leška, Okál), rozhodující nájezd Honejsek - 22. Sklenář (Štich, Kadlec), 27. Sklenář (Valach, V. Růžička ml.), 59. Valach (Krenželok, Štich). Rozhodčí: Horák, Wagner - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 4137.
Zlín: Horčička (na nájezdy Kašík) - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, od 41. navíc Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, Köhler - Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, od 21. navíc Knot - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Krenželok, Vrdlovec, Poletín - Micka, Klhůfek, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín