Hlavní obsah

Manchester City - Plzeň 4:2Odvaha na půdě City nestačila. Plzeň pykala za díry v obraně a množství promarněných tutovek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Agüero (penalta) 1 : 0
43. Hořava 1 : 1
65. Nasri 2 : 1
69. Tecl 2 : 2
79. Negredo 3 : 2
89. Džeko 4 : 2
Záznam online reportáže

Manchester
Aktualizováno

Odvaha a sebevědomý výkon fotbalistů Plzně v divoké přestřelce při utkání Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City k vysněnému prvnímu bodu ve skupině D nestačila. Západočeši pykali za množství promarněných vyložených šancí, do nichž je anglický tým pustil a na půdě favorita nakonec prohráli 2:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní hráči Viktorie Plzeň děkují fanouškům po utkání Ligy mistrů s Manchesterem City. Zprava Michal Ďuriš, Pavel Horváth, Václav Procházka.

Článek
Fotogalerie

Domácí byli v úvodu aktivnější, měli větší držení míče a solidně kombinovali, do vyložené šance je však Západočeši nepustili. Jednoznačně největší nebezpečí představovala ofenzivní dvojice Agüero - Nasri.

Když totiž ve čtrnácté minutě nechali Plzeňští třicet metrů od branky otevřený prostor, Nasri se nerozpakoval a napálil míč na Kozáčika. Dělovku zastavilo břevno hostující svatyně. Vzápětí se pak Agüero protáhl zprava do pokutového území kolem Procházky, ale z lahůdkového centru pálil Nasri ve vyložené pozici mimo tyče.

Hostující fanoušky rozehřál nejvíce Kozáčik, který si troufnul na kličku Agüerovi v pokutovém území. Jakoby dodal odvahu spoluhráčům v ofenzivě. Svěřenci Pavla Vrby se pouštěli na zteč domácí obrany stále odvážněji a sebevědoměji, nebáli se pustit do akce muže proti muži. I proto se Rajtoral dostal ve 28. minutě do velké šance, když na pravé straně pokutového území prostrčil míč mezi Kolarovem a Lescottem, ve vyložené pozici však pálil mimo. Blízko vedoucího gólu pak byli Západočeši po akci Koláře, který na pravé straně obešel Lescotta a naservíroval míč na penaltu Ďurišovi, jenže plzeňský borec nemířil mezi tyče.

Nadšení hostů pak zchladil Agüero. Jeho centr z levé strany v pokutovém území zasáhl rukou Rajtoral a sudí nařídil pokutový kop. Agüero byl neomylný a poslal City do vedení. Následně museli hosté přečkat čtyři minuty v deseti, protože Hořava nešťastně zasáhnul loktem Hubníka, jemuž museli lékaři sešít obočí.

Hořava šokoval Etihad Stadium

V kompletním složení se před přestávkou Západočeši pustili do ofenzivy. Nejprve Ďuriš našel přesným centrem Rajtorala, jenže jeho slibnou ránu domácí zablokovali. Dvě minuty před poločasem však v hloubi pole rozehrál Hořava míč na Koláře, naběhl si k pokutovému území a křížnou střelou vyrovnal na 1:1.

Po přestávce trenér Pellegrini provedl dvě změny, aby oživil ofenzivu. Západočeši navíc domácím pomáhali zbytečnými ztrátami, a tak Kozáčik čelil lavině útoků anglického týmu. Gólovou hlavičku Fernandinha ještě plzeńský brankář bravurně vyškrábnul na roh, po centru Navase byl však bezmocný proti Nasrimu, jenž byl nekrytý na malém vápně.

Západočeši se nesložili a reagovali bleskově. Kolářovu dělovku z třiceti metrů však zpod břevna vytlačil Hart na roh. Vzápětí však Horváth našel v pokutovém území Koláře, který sklepl míč k Teclovi pálícímu přesně mezi bránícím Lescottem a po míči se marně natahujícím Hartem.

Viktoria remízu neudržela

Domácí trenér poslal do hry fanoušky vyvolávaného Negreda, jemuž stačily tři minuty na hřišti a po centru z pravé strany rovněž od střídajícího Navase doklepl pohodlně nikým nekrytý míč do branky.

Domácí musel v dalším průběhu ještě podržet Hart, který pohotově lapil vyloženou šanci Rajtorala. Definitivní klid pak Manchesteru zajistil v 89. minutě přesnou hlavičkou Džeko.

Fotbalová Liga mistrů, skupina D - 5. kolo:
Manchester City - Viktoria Plzeň 4:2 (1:1)
Branky: 33. Agüero z pen., 65. Nasri, 79. Negredo, 89. Džeko - 43. Hořava, 69. Tecl. Rozhodčí: Aydinus - Ok, Tascioglu (všichni Tur.). ŽK: Milner, Demichelis, Touré - Čišovský. Diváci: 37 742.
Manchester: Hart - Richards, Demichelis, Lescott, Kolarov - Milner, Fernandinho (64. Touré), Javi García, Nasri (75. Negredo) - Džeko, Agüero (46. Navas). Trenér: Pellegrini.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Horváth, Hořava - Petržela (74. Kovařík), Kolář (86. Bakoš), Ďuriš (90. Wágner) - Tecl. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: