Hlavní obsah

Liberec - Freiburg 1:2Liberec první mečbol nevyužil. O postup se musí poprat v Estorilu, ale nemá ho ve svých rukou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Ginter 0 : 1
73. Coquelin 0 : 2
81. Rybalka 1 : 2
Záznam online reportáže

Všechno měli nalajnované, ale z předčasných oslav není nic. Fotbalisté Liberce prohráli v utkání Evropské ligy s Freiburgem 1:2, takže o postup do jarní vyřazovací fáze budou muset zabojovat ještě v posledním utkání skupiny H v Estorilu (12. prosince). Vzhledem k tomu, že portugalský tým remizoval v Seville, stačila Slovanu k postupu i remíza. Ani na ni však nedosáhl. Freiburg se na Liberec bodově dotáhl a má lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Slovan tak nemá postup jen ve svých rukou. Sevilla má již postup jistý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Golová situace. Pavel Krmaš (vpravo) z Freiburgu v souboji s hráči Liberce Jiřím Fleišmanem (vlevo) a Radoslavem Kováčem.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Slovan mohl nastoupit s tím nejlepším, co má k dispozici, trenér Streich udělal v základní sestavě Freiburgu pět změn proti poslednímu ligovému zápasu. Zraněný Darida ani nepřicestoval, Pilař zůstal jen na lavičce, takže z trojlístku českých legionářů nastoupil od začátku jen stoper Krmaš.

Diváci brzy zaregistrovali, že o postup se nehraje na krásu, ale na body. Liberec začal obezřetně, jako by opravdu bral výchozí remízu. Chvíli mu na postup opravdu stačila, protože Sevilla se v duelu s Estorilem hned v 7. minutě ujala vedení.

Liberecká kalkulace ovšem žila jen 16 minut. Slovan totiž hned z první střely na branku inkasoval. Nejprve Günter málem zaskočil gólmana Kováře, který vyrazil míč na zbytečný roh. První domácí odvrátili, po druhém ve 23. minutě zahřmělo. Ginter poslal vysoký balón před branku, kde šel Krmaš do souboje se dvěma libereckými hráči a od nich se míč odrazil do branky. Gól byl připsán Ginterovi.

Rabušic nastřelil dvě tyče

Domácí mohli vzápětí vyrovnat, akci Pavelky však Rybalka zazdil. Ukrajinský legionář se nenechal otrávit a ve 37. minutě pálil těsně vedle. V nastavení první půle volal celý Liberec po penaltě za zákrok Güntera na Pavelku, ale marně.

Slovanu tak nezbývalo věřit, že naváže na tradici z úvodu podzimu, kdy po prospaném poločase zápasy úspěšně zachraňoval ve druhém dějství. Vyrovnání mohlo přijít brzy, ale smolíček posledních zápasů Rabušic trefil tyč. V 57. minutě pak zazdil velkou tutovku a znovu míč jen otřel o tyč.

A tak bylo v 73. minutě ještě hůř, neboť skvělou Günterovu akci proměnil Coquelin ve druhý gól Freiburgu. Drama přece jen přišlo, střídající Pimpara se znovu ukázal jako žolík a v 81. minutě přihrál na snižující gól Rybalkovi.

V nastavení se vydal za vyrovnáním i brankář Kovář, také on však měl smůlu. Liberec prohrál, takže v posledním kole musí v Estorilu získat víc bodů než Freiburg doma proti Seville.

Slovan Liberec - SC Freiburg 1:2 (0:1)
Branky: 81. Rybalka - 23. Ginter, 73. Coquelin. Rozhodčí: Hansson (Švéd.). ŽK: Sackey, Kušnír, Rabušic - Krmaš, Fernandes. Diváci: 8800.
Liberec: Kovář - Kušnír (72. Pimpara), Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey, Rybalka - Šural (77. Kalitvincev), Pavelka, Delarge (58. Frýdek) - Rabušic. Trenér Šilhavý.
Freiburg: Baumann - Sorg, Diagné, Krmaš, Günter - Ginter (89. Albutat) - Coquelin, Fernandes, Kerk (60. Freis), Lorenzoni (90. Höhn) - Hanke. Trenér Streich.
Ostatní zápasy Evropské ligy zde.

Reklama

Související témata: