Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 1:2 PPHanzl zařídil v prodloužení výhru Litvínova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Ručinský 0 : 1
56. Svačina 1 : 1
62. Hanzl 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic prohráli v 25. kole extraligy s Litvínovem 1:2 v prodloužení a připsali si porážku pátou porážku z posledních šesti zápasů. Ostravané tak nenavázali na úterní výhru nad posledním Chomutovem (8:3). Zápas rozhodl v čase 61:12 útočník Robin Hanzl a Severočeši se radovali ze čtvrtého vítězství za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva litvínovský brankář Pavel Francouz, Matěj Stříteský brání vítkovického střelce Rudolfa Hunu. Vpravo Jakub Černý.

Článek

Utkání sice začalo ve svižném tempu, ale diváci se v ostravské ČEZ Aréně dlouho nudili. První vzrušení jim připravili až v 10. minutě přihrávající domácí Valčák a střílející Kolouch. Ten ale přihrávku trefil velmi špatně a Francouze vůbec neohrozil. Gólu se diváci nedočkali ani v téměř čtyřminutové přesilovce Litvínova, který si vypracoval žádnou střeleckou pozici.

O nic lépe se ale nevedlo v početní výhodě ani domácím v úvodu druhé části, kdy minul odkrytou Francouzovu branku bek Barinka a v další šanci i Svačina. Litvínov si první velkou šanci vypracoval ve 24. minutě. Proti osamocenému Trávníčkovi se ale vytáhl gólman Dolejš. Po Slobodově zaváhání získal puk hostující Jurčík a jeho dělovka z mezikruží minula branku.

Krátce poté, co se utkání přehouplo do druhé poloviny, si vzal slovo domácí kapitán Burger. Dva jeho pokus zlikvidoval pohotový Francouz, třetí rána šla těsně nad branku. Čekání na gól utnul v 37. minutě nejzkušenější litvínovský hráč Ručinský, který v oslabení sebral domácím puk, snadno projel do útočného pásma a švihem nad lapačku otevřel skóre. Zároveň se sedmou brankou v sezoně ujal vedení ve střelecké tabulce Litvínova.

Také ve třetí části hosté vsadili a poctivou defenzivu, naopak Vítkovicím se přestalo dařit v přechodu do útoku. K vidění tak bylo minimum šancí. A co prošlo, bezpečně lapil Francouz. Třetí nulu v sezóně přesto neudržel. V osmé přesilovce Vítkovic jej s pomocí teče ležícího obránce překonal Svačina a poslal utkání do prodloužení. V něm rozhodl Hanzl.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 56. Svačina (Roman, Sloboda) - 37. Ručinský, 62. Hanzl (Trávníček). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Využití. 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4117.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Kovář, Stehlík, Pastor, M. Hruška, Barinka, Bail - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, E. Němec, Húževka - Vandas, Burger, Szturc - Šedivý, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Litvínov: Francouz - Zeman, Stříteský, Chaloupka, Gula, Kousalík, Posmyk - Ručinský, Hübl, Jánský - Trávníček, Hanzl, Martynek - J. Černý, Piroš, Majdan - R. Pšurný, Jurčík, Písařík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama