Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 1:2 PPHradec získal skalp vedoucí Sparty a v extralize už není mužstvo, které by neporazil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hlinka 1 : 0
24. Mertl 1 : 1
61. Mikuš 1 : 2
Záznam online reportáže

V extralize už neexistuje tým, který by hokejisté Hradce Králové v letošní sezóně neporazili. Ve šlágru 27. kola totiž Mountfield na třetí pokus dokázal vyzrát i na vedoucí Spartu, kterou zdolal 2:1 po prodloužení. Vítězný gól zaznamenal v 61. minutě obránce Peter Mikuš. Hradec tak zůstává druhý, na Spartu ztrácí devět bodů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Královéhradecký obránce Peter Mikuš (uprostřed čelem) se raduje z rozhodujícího gólu do sítě Sparty. Vpravo je brankař Sparty Tomáš Pöpperle. S číslem 86 příjíždí rozradostněný útočník Východočechů Tomáš Mertl.

Článek
Fotogalerie

Kdo v souboji nejlepších týmů první poloviny základní části čekal ofenzivně laděnou partii, mýlil se. Oba celky od začátku vsadily především na pozornou obranu, a tak šancí se zrodilo jen pramálo. Jako první zahrozili hosté, Ptáčkovo nahození sklepl těsně před brankářem Pöpperlem Dej, puk však těsně minul levou tyčku.

Po čtrnácti minutách hry sice hradecký gólman Kantor nejprve vychytal Rolinka s Gřegořkem, v téže minutě však za jeho brankou chyboval obránce Pláněk, Kumstát okamžitě našel Hlinku, který otevřel skóre.

V úvodu druhé třetiny mohl přidat druhý gól domácích Buchtele, ani v jedné ze svých dvou šancí neuspěl, a tak naopak udeřil Hradec. Při Švrčkově vyloučení poslal puk na branku Vydarený a na Mertlovu teč Pöpperle nestačil včas zareagovat.

Prodloužení ukončil Mikuš

Sparta po inkasované brance přidala, narážela ale na s jistotou chytajícího Kantora, na kterém si postupně vylámali zuby Pech, Rolinek, Hlinka i Gřegořek. Pět minut před druhou přestávkou se před hostujícím gólmanem zjevil na chvíli zcela osamocený Tomáš Rachůnek, ani on ale Holešovickým ztracený náskok nevrátil.

Ve třetí třetině tempo hry opadlo a ani šance nepřicházely. Až pět minut před vypršením základní hrací doby měl na hokejce vítězný gól hostující Marha, nicméně střelou zblízka trefil Pöpperleho. A protože se v posledních vteřinách šedesáté minuty na druhé straně neprosadil ani dorážející Hlinka, šlo se do prodloužení.

Už v jeho 22. vteřině rozhodl o bodu navíc pro Mountfield obránce Mikuš.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 1:2 PP (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. J. Hlinka (Kumstát) - 24. Mertl (Vydarený, Ptáček), 61. Mikuš (Mertl, Dej). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4662.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Hrbas, Krejčík, Švrček, Gřegořek, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, I. Rachůnek, T. Rachůnek - Bahenský, Simon, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank, Plášil - Dej, Mertl, Šimánek - Červený, Marha, L. Květoň - Škoda, Langhammer, Podlešák - Švihálek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama