Hlavní obsah

Brno - Pardubice 5:4Hokejistům Brna se podařil proti Pardubicím vítězný obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Endál 0 : 1
10. Svoboda 1 : 1
20. Kousal 1 : 2
26. Somík 1 : 3
28. Němec 2 : 3
33. Káňa 3 : 3
43. Nosek 3 : 4
43. Burian 4 : 4
55. Hruška 5 : 4
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno zdolali ve 27. kole Tipsport extraligy Pardubice 5:4. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose vyhráli osmý z devíti domácích zápasů, tentokrát museli dotahovat dvougólový náskok soupeře. O výsledku rozhodl pět minut před koncem Jan Hruška. Obránce Pardubic Aleš Píša nastoupil ke svému 700. extraligovému utkání.

Článek

Kometa vsadila hned v úvodu na útočný hokej a dostala soupeře pod tlak. Ovšem ten zastavilo už po třech minutách vyloučení Koreise. V přesilovce převzaly režii zápasu do rukou hosté, kteří se také ujali vedení, když si přihrávku Endála srazil do vlastní branky obránce Žižka.

Vzápětí měli pro změnu Brňané možnost srovnat skóre. Po třech vyloučeních soupeře se jim postupně nabídla více než 100 sekund dlouhá početní výhoda pět na tři. V ní ale domácí hokejisté neskórovali, místo střelby ještě dávali přednost neproduktivním přihrávkám. Vyrovnat se podařilo až Tomáši Svobodovi v době, kdy už Pardubice hrály ve čtyřech. Brňané sice dobře napadali soupeře už v jeho vlastním obranném pásmu, střelecky se ale neprosadili. Naopak těsně před první přestávkou využili hosté chybu protivníka a Kousal překonal podruhé brankáře Čiliaka.

Hned v úvodu druhého dějství po Čermákově střele se kotouč jen odrazil od břevna. Po nedorozumění brněnských zadáků, kdy po přihrávce před branku přistál puk přímo na holi Somíka už vedly Pardubice 3:1. V brněnském týmu se dařilo zejména Němcovu útoku. Nejdříve po úniku zakončeném ukázkovým blafákem Němec snížil a o pět minut později ujel po pravé straně Káňa a střelou pod břevno vyrovnal. Zápas dostal oboustranný náboj s dramatickými momenty na obou stranách.

Hruška zařídil Kometě tři body

Výsledkový obrat Komety dokončil ve 43. minutě Burian, který vystihl v oslabení špatnou rozehrávku soupeře a poprvé v zápase posunul Brno do jednobrankového náskoku. Ovšem za pouhých 35 sekund nejproduktivnější hráč Pardubic Nosek vyrovnal. Poslední střelecké slovo patřilo Brňanům, jejichž vítězný gól vstřelil Jan Hruška.

Brňané si v poslední třetině zkomplikovali cestu za vítězstvím dvěma zbytečnými vyloučeními pro hráčskou lavici. Pardubice vyzkoušely při přesilovce v závěru zápasu ještě power play, vyrovnat se jim ale jako v předcházejícím vzájemném duelu v Brně už nepodařilo.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:4 (1:2, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. T. Svoboda (Koreis, V. Němec), 28. V. Němec (J. Káňa II), 33. J. Káňa II (Kempný), 43. Burian, 55. J. Hruška (Brendl) - 5. Endál, 20. Kousal (Radil, T. Nosek), 26. Somík, 43. T. Nosek (Kousal, Benák). Rozhodčí: Hradil, Šír - Frodl, Charvát. Vyloučení: Vyloučení: 4:3, navíc Čermák (Brno) na 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6948.
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - Brendl, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout, Beran.
Pardubice: Hudáček - Píša, V. Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Ďaloga - P. Sýkora, T. Zohorna, Somík - Radil, Kousal, T. Nosek - Tybor, Moučka, Endál - Rys, Číp, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: