Hlavní obsah

Zlín - Kladno 3:2Kladno po porážce ve Zlíně kleslo na předposlední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Balaštík 1 : 0
15. Řezníček 2 : 0
33. Köhler 3 : 0
51. Hořava 3 : 1
56. Doudera 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili ve 28. kole Tipsport extraligy nad Kladnem 3:2 a dočkali se ve vzájemném utkání s Rytíři úspěchu po čtyřech prohrách. Berani tak na domácím ledě podesáté za sebou bodovali a z toho osmkrát zvítězili. Kladno po čtvrté porážce z posledních pěti utkání kleslo na předposlední místo o bod za Karlovy Vary.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Zlín v pokusu o odplatu za poslední prohry s Rytíři na nic nečekal a už ve třetí minutě Leška přesným pasem vybídl ke skórovaní Balaštíka, jenž pohodlně poslal puk do odkryté branky. Gólman Cikánek se proti jeho střele nestihl přesunout. Kladno nevyužilo přesilovku při vyloučení Tesaříka, a tak po ubráněném oslabení opět zaúřadoval Zlín. Obránce Řezníček na modré čáře napřáhl ke svému třetímu extraligovému gólu v letošní sezóně. V závěru úvodní třetiny Horčička zasahoval při pokusech Rudovského a Dragouna.

Na začátku druhé části byli aktivnější Rytíři. Střelu Dragouna schoval Horčička v lapačce. V polovině zápasu kladenský Procházka srazil Veselého a obdržel k dvěma minutám ještě desetiminutový osobní trest. Přesilovku Berani sice nevyužili, ale mrzet je to nemuselo. V individuální akci překonal Cikánka Köhler, jenž vstřelil premiérový gól v letošní sezóně.

Rytíři závěr zdramatizovali

Poté zápas okořenila bitka mezi Horákem a Hlaváčem, z které vyšel vítězně k radosti domácího publika Horák. Kladnu nešla upřít snaha, ale Horčičku, jenž vychytal osmou třetinu bez inkasovaného gólu, nepřekonalo.

V poslední dějství Kladno nejdříve zahrozilo v přesilovce. Horčička však působil jistým dojmem a poradil si jak se střelou Rudovského, tak i s dorážkou Kuchlera. Domácí brankář ale nakonec kapituloval ve dvojnásobném oslabení, když jej překonal Miloslav Hořava. Kladno zápas zdramatizovalo v 56. minutě díky přesilovkové trefě Doudery. K vyrovnání ale Rytířům nepomohla ani závěrečná power play.

28. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - Rytíři Kladno 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Balaštík (Leška, O. Veselý), 15. Řezníček (Leška, Zámorský), 33. Köhler (Kubiš) - 51. M. Hořava (Patera, T. Kaberle), 56. Doudera (Tenkrát). Rozhodčí: Hradil, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:5, navíc L. Procházka (Kladno) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3743.
Zlín: Horčička - Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Melenovský, Čajánek, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, P. Hořava, Černošek, Doudera, L. Procházka, od 36. navíc Kolářík - M. Hořava, Patera, Kuchler - Tenkrát, Dragoun, Machač - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Rudovský, Lukáč, Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: