Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 3:2Pardubice porazily Litvínov a ukončily sérii šesti výher soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Nosek 1 : 0
31. Zohorna 2 : 0
33. Posmyk 2 : 1
39. Kousal 3 : 1
48. Jánský 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili ve 28. kole Tipsport extraligy Litvínov 3:2 a ukončili tak sérii šesti výher soupeře. Domácí sami uspěli po dvou předešlých nezdarech. Na výhře Východočechů se gólem a asistencí podílel útočník Tomáš Nosek.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubičtí hokejisté zdraví fanoušky po výhře nad Litvínovem. Vpředu zleva Lukáš Endál a Zdeněk Čáp.

Článek
Fotogalerie

Brankář Severočechů Francouz v předešlých dvou zápasech neinkasoval, v Pardubicích ale jeho série rychle skončila. Již ve třetí minutě jej po samostatné akci překonal Nosek, účastník letošního mistrovství světa tak kapituloval po 138 minutách a 20 vteřinách.

Domácí mohli své vedení zvýšit v přesilových hrách, nevyužili ale ani třináctisekundovou výhodu dvou hráčů v poli. Litvínov se v útočném pásmu výrazněji předvedl až v 15. minutě, Trávníček s Hanzlem ale Hudáčka nepřekonali. Francouze na druhé straně prověřil Somík, litvínovská jednička ale předvedla další povedený zákrok.

Blízko vyrovnání byl ve 21. minutě v početní výhodě Jánský, Hudáček ale stihl jeho dorážku vyrazit. Francouzovi poté při Kousalově střele pomohla tyč. V polovině zápasu ale už tolik štěstí neměl a Zohorna po kombinaci s Vašíčkem zvyšoval do prázdné branky na 2:0.

Litvínov se ze hry prosadil po 153 minutách

Následně byl ale střelec první branky domácích vyloučen a Posmyk dokázal snížit, když se trefil přesně mezi Hudáčkovy betony. Litvínov se tak ze hry prosadil po 153 minutách, předešlá dvě utkání totiž vyhrál 1:0 po samostatných nájezdech.

Východočeši ale získali ještě ve druhé třetině dvoubrankové vedení zpět. Posmykovo vyloučení ještě Verva i přes řadu šancí soupeře přežila, dvanáct sekund po návratu urostlého beka na led se prosadil pohotově zakončující Kousal. Centr první formace ve 45. minutě přidat další gól, Francouz byl ale proti a následně si poradil i s nájezdem Sýkory.

Neproměněné šance domácí mrzely. Ve 48. minutě totiž duel zdramatizoval Hübl. Následně ale hosté nevyužili dvě přesilové hry a o případný závěrečný nápor je připravilo vyloučení Jánského, ke kterému následně přisedl i Hanzl. Na stavu skóre se ale už nic nezměnilo.

28. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. T. Nosek (Benák, Radil), 31. T. Zohorna (Vašíček), 39. Kousal (T. Nosek, Ďaloga) - 33. Posmyk (Gula, Hanzl), 48. Jánský (Ručinský, Hübl). Rozhodčí: R. Čech, Polák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:8, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6676.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček, Čáp - Radil, Kousal, T. Nosek - P. Sýkora, T. Zohorna, Somík - Semorád, Moučka, Endál. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka, Posmyk, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, J. Černý - Písařík, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama