Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 8:3Litvínov deklasoval Liberec, šest gólů vstřelil v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Jánský 1 : 0
6. Hübl 2 : 0
8. Hübl 3 : 0
9. Trávníček 4 : 0
20. Bulík 4 : 1
33. Zeman 5 : 1
33. Bulík 5 : 2
39. Trávníček 6 : 2
58. Černý 7 : 2
58. Bulík 7 : 3
59. Hübl 8 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova deklasovali ve 29. kole Tipsport extraligy Liberec 8:3 a posunuli se před něj v tabulce na desáté místo. Domácí o své vysoké výhře rozhodli v přesilových hrách, ve kterých se prosadili šestkrát. Hattrickem se na zisku tří bodů podílel Viktor Hübl, všechny branky hostů vstřelil Tomáš Bulík.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Viktor Hübl střílí gól libereckému brankáři Marceli Melicherčíkovi.

Článek
Fotogalerie

O osudu zápasu se rozhodlo hned na jeho začátku. Již ve 4. minutě otevřel skóre Jánský, o dvě minuty později domácí využili dvojnásobnou přesilovku. Po prvním gólu Hübla přenechal Schwarz místo v liberecké brance Melicherčíkovi, který následně kapituloval v pokračující klasické výhodě.

Liberečtí navíc následně přišli o kapitána Nedvěda, který hned po opuštění trestné lavice kritizoval hlavní rozhodčí a dostal trest ve hře. Litvínov tak pokračoval v přesilové hře a v 9. minutě vedl už 4:0. Po pěkné kombinaci se trefil Trávníček.

Navýšit vedení Vervy mohl Majdan, ale slovenského gólmana Tygrů nepřekonal. Hostům se poté podařilo snížit na 1:4, ale žádný obrat se nekonal. Na začátku druhé třetiny se do šance dostal Ručinský, ale neuspěl, stejně jako následně hosté v přesilovce pět na tři.

A tak se v 33. minutě opět radovali Litvínovští. Zeman prostřelil vše, co mu stálo v cestě. O 18 vteřin později ale skórovali i Tygři, když Bulík švihem překonal Francouze. V závěru třetiny Verva své vedení opět zvýraznila, když znovu zužitkovala početní výhodu. Ručinského střelu tečoval Trávníček a připsal si druhý gól.

Na začátku závěrečné části se řítil na Francouze Bulíř, ale gólově se neprosadil. V 54. minutě duel ozdobila bitka Majdana s Vlachem, kterou jasně vyhrál liberecký útočník. V 58. minutě se zrodil první hattrick v utkání. Hosté hráli opět ve třech, ale Bulík si z toho nic nedělal, ujel v oslabení a prostřelil Francouze. Za necelou minutu domácí využili šestou přesilovou hru v utkání, když se trefil Černý. Skóre završil v 59. minutě Hübl a i on si tak připsal hattrick.

29. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 8:3 (4:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Jánský (Ručinský), 6. Hübl (Ručinský, Zeman), 8. Hübl (Hanzl, J. Černý), 9. Trávníček (Hanzl, Posmyk), 33. Zeman (Hübl, Stříteský), 39. Trávníček (Ručinský, Posmyk), 58. J. Černý (Zeman, Stříteský), 59. Hübl (Jánský) - 20. Bulík (Hunkes), 33. Bulík (Bartek, Hunkes), 58. Bulík. Rozhodčí: Kalivoda, Lacina - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 9:12, navíc Posmyk 10 min, Majdan - J. Vlach, Nedvěd všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 6:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4455.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Chaloupka - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, J. Černý - Písařík, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Liberec: Schwarz (6. Melicherčík) - Hunkes, Čutta, Voráček, Výtisk, Kolmann, Čakajík, od 21. min. Šimek - T. Urban, Nedvěd, Dušek - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Zacha, J. Vlach - Bulíř, Pospíšil. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama