Hlavní obsah

Bayern - Manchester City 2:3Manchester City famózně otočil zápas s Bayernem. Do osmifinále postupuje Leverkusen

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City prohrávali na trávníku Bayernu Mnichov 0:2, přesto nakonec svěřenci Manuela Pellegriniho zvítězili 3:2. Z prvního místa skupiny D do osmifinále Ligy mistrů i přes porážku postoupil obhájce z Německa. I na jaře budou prestižní soutěž hrát také hráči Bayeru Leverkusen, kteří zvítězili na trávníku Realu Sociedad 1:0. Postup slaví také Olympiakos Pireus, jenž porazil Anderlecht 3:1. Důležitý zápas mezi Galatasarayem a Juventusem byl ve 32. minutě za stavu 0:0 ukončen kvůli hustému sněžení. Zbytek zápasu se odehraje ve středu od 13:00.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Aleksandar Kolarov z Manchesteru City (uprotřed) se raduje z gólu proti Bayernu Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Bayern Mnichov přišel doma v souboji s Manchesterem City o dvoubrankové vedení i o rekordní desetizápasovou sérii výher v LM. V duelu o čelo "plzeňské" skupiny D se přitom dostal do vedení už v šesté minutě, kdy stoper Dante centrem z vlastní půlky vysunul bez problémů skórujícího Müllera. Za dalších šest minut zvýšil skóre po rohu Götze.

Výsledek z víkendové bundesligové demolice Werderu Brémy 7:0 se ale neopakoval. Hráči City totiž ještě do poločasu snížili zásluhou Silvy a po přestávce díky penaltě Kolarova a zásahu Milnera otočili na konečných 3:2. Ani to jim však nestačilo k posunu na první místo skupiny, které uhájil Bayern.

Šachtar bude hrát pouze Evropskou ligu

Šachtar Doněck s českým záložníkem Tomášem Hübschmanem na lavičce náhradníků na Old Trafford na své první vítězství v Anglii nedosáhl a po trefě Jonese ze 67. minuty prohrál s Manchesterem United 0:1. Aby uhájil druhé místo v tabulce, musel spoléhat na pomoc San Sebastianu v duelu s Leverkusenem, které se ale nedočkal.

Bayer se totiž v prvním zápase na španělské půdě od památného debaklu 1:7 s Barcelonou z loňského března dočkal první výhry mimo Německo v soutěži od roku 2002. Díky trefě Topraka, který dotlačil míč do branky ve 49. minutě, vyhrál 1:0 a zajistil si postupovou příčku.

Olympiakos nedal dvě penalty, přesto postupuje

Olympiakos Pireus neproměnil v duelu s Andelechtem dvě penalty, při nichž selhali Saviola a Slovák Weiss, přesto díky výhře 3:1 slaví poprvé od ročníku 2009/10 postup do jarní fáze. Dvěma góly se o něj postaral právě Argentinec Saviola, v nastavení ze třetí penalty konečně uspěl Domínguez. Nejhorší tým skupiny z Bruselu dohrával bez tří vyloučených hráčů.

Benfice nestačil na postup cenný domácí triumf 2:1 nad lídrem francouzské ligy Paris St. Germain, za Olympiakosem zůstala kvůli horší vzájemné bilanci a bude pokračovat v Evropské lize.

Ronaldo vstřelil devátý gól v soutěži

Již jistý postupující Real Madrid zvítězil na hřišti FC Kodaň 2:0 a se dvaceti góly v základní skupině vyrovnal střelecký rekord, který dosud držel Manchester United (ze sezóny 1998/99) a Barcelona (2011/12).

V Kodani se trefil pohlednou ranou do šibenice Modrič a následně Ronaldo. Portugalský kanonýr měl na kopačce rekordní 21. zásah, ale pokutový kop v poslední minutě poslal jen do brankáře. Těšit ho nicméně může fakt, že jako první hráč dokázal ve skupině nastřílet devět gólů.

Základní skupina Ligy mistrů - 6. kolo:
Skupina A:
Manchester United - Šachtar Doněck 1:0 (0:0)
Branka: 67. Jones. Rozhodčí: Mažič (Srb.).
San Sebastian - Leverkusen 0:1 (0:0)
Branka: 49. Toprak. Rozhodčí: Hagen (Nor.).
Skupina B:
FC Kodaň - Real Madrid 0:2 (0:1)
Branky: 25. Modrič, 49. Ronaldo. Rozhodčí: Brych (Něm.).
Utkání Galatasaray Istanbul - Juventus Turín bylo ve 32. minutě za stavu 0:0 ukončeno kvůli sněhu na hrací ploše. Rozhodčí: Proenca (Portug.).
Skupina C:
Benfica Lisabon - Paris St. Germain 2:1 (1:1)
Branky: 45. Lima z pen., 59. Gaitán, - 37. Cavani. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.).
Olympiakos Pireus - Anderlecht Brusel 3:1 (1:1)
Branky: 34. a 58. Saviola, 90.+5 Domínguez z pen. - 39. Kljestan. Rozhodčí: Stark (Něm.). ČK: 49. Kouyaté, 88. N'Sakala, 90.+3 Proto (všichni Anderlecht).
Skupina D:
Bayern Mnichov - Manchester City 2:3 (2:1)
Branky: 6. Müller, 12. Götze - 28. Silva, 59. Kolarov z pen., 62. Milner. Rozhodčí: Fernández Borbalán (Šp.).
FC Viktoria Plzeň - CSKA Moskva 2:1 (0:0)

Reklama

Související témata: