Hlavní obsah

OBRAZEM: Bílá tma, drsný terén i nečekaný kolaps. Šílenství, spílal po vyřazení kouč Juventusu

Istanbul

Fotbalisté Juventusu cítili po posledním utkání v základní skupině Ligy mistrů křivdu. Stará dáma nečekaně nepostoupila do osmifinále milionářské soutěže, po středeční porážce 0:1 v Istanbulu se raduje turecký Galatasaray. Utkání se v úterý kvůli přívalům sněhu nedohrálo a bylo odloženo na středeční 14. hodinu. Jenže v náhradním termínu panovaly v Istanbulu ještě horší podmínky, rozhodčí však i k nelibosti Italů nechal zápas dohrát. A v bílé tmě se jako jediný trefil pět minut před koncem domácí záložník Wesley Sneijder.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Fotbalista Juventusu Giorgio Chiellini (uprostřed) nevěří svým očím. V Istanbulu napadalo během několika minut asi 10 centimetrů sněhu.

Článek
Fotogalerie

Zatímco hráči tureckého celku mohli slavit, hosté pouze kroutili hlavou. „Jak je možné, že rozhodčí nechali hráče zápas dohrát? V takových podmínkách to bylo šílenství, vždyť to bylo nebezpečné," rýpl si trenér Juventusu Antonio Conte.

Někdejší záložník Staré dámy nepřímo obvinil UEFA, že dělala vše proto, aby měla o výsledku jasno. V pondělí totiž přijde na řadu los osmifinálových dvojic. „Snažili jsme se o to, aby zápas odložili. Souhlasil s tím i domácí trenér Roberto Mancini. Ale nikdo nás neposlouchal, přitom moje angličtina není tak špatná," kroutil hlavou trenér Bianconeri.

„Drogba říkal, že podmínky byly pro oba týmy stejné, ale já si to nemyslím. My jsme chtěli hrát fotbal," dodal rozčilený Conte. Juventus dokončil skupinu B s jedním vítězstvím, třemi remízami a dvěma porážkami. Teď bude hrát pouze Evropskou ligu. Motivaci však bude mít i nadále, finále druhého nejprestižnějšího poháru starého kontinentu se totiž hraje na turínském stadiónu.

„Řeknu to takhle - je to naše chyba, že jsme nechali rozhodnutí o postupu až na poslední zápas. Jsem si ale jistý, že v regulérních podmínkách bychom postoupili. Ale myslet na finále Evropské ligy je hodně předčasné - teď pro nás bude prioritou Serie A, a uvidíme, kam v poháru dokráčíme. Chceme jít daleko, ale určitě to nebude jednoduché," tuší trenér Staré dámy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články